5x badkamertrends in 2019

Badkamertrends 2019: hout en plantjes

Het jaar is alweer even bezig, hoog tijd dus om de badkamertrends van 2019 te bespreken! Denk aan houten badkamermeubels, waterbesparende kranen, planten… Jouw badkamer past zo in de nieuwste mode. Je droombadkamer samenstellen? Lees dan hier de badkamertrends van 2019!

Trend 1: Natuurlijke materialen in je badkamer

houten lavabokast
Houten elementen = garantie voor een ontspannen sfeer

Badkamermeubels met een natuurlijke uitstraling zijn in 2019 helemaal de trend. Je hebt het misschien al gezien op Instagram: hout, marmer en allerlei andere natuurlijke producten zijn weer helemaal hip – en die passen ook perfect in jouw badkamer! Bij Villeroy en Boch vind je veel badkamermeubels met zulke materialen. Heerlijke ontspannen na een lange dag? Dat doe je in je eigen badkamer met een natuurlijke look!

Trend 2: Planten en bloemen

Groene planten in witte badkamer met houten vloer
Planten voor een natuurlijke sfeer.

Een ander natuurlijk element dat ook in de badkamer terugkomt: planten! Planten geven je badkamer meteen wat meer sfeer en gezelligheid, ideaal voor dat momentje me-time in bad.

Tip: Laat je in de bloemenwinkel zeker goed informeren door de specialisten. Zij weten perfect welke bloemen en planten onderhoudsvriendelijk zijn en perfect in je badkamer passen.

Trend 3: Touch of gold and black

Gouden badkamerkraan
Gouden kranen: de nieuwe trend!

Algemene trend van 2019: goud. Je ziet steeds meer gouden details in kleding of accessoires, en ook in de badkamer is dat nu de trend. Goud geeft een luxueuze en klassieke uitstraling. Het lijkt wel alsof jij in een chique hotel staat! Creëer je droomlook bijvoorbeeld met de Grohe douchekranen.

Zwarte badkamerkraan
Dé badkamertrend van 2019: zwarte kranen!

Naast de gouden trend, zijn ook zwarte kranen helemaal in: modern, elegant én rustiek. Zeker als je het mixt met gouden accenten, krijg jij meteen een badkamer vol luxe.

Trend 4: Waterbesparende kranen

grijze douchekraan in zwarte douche
Duurzaam en ultiem genietmoment

Milieu is een hot topic, en ook in ons interieur is het steeds belangrijker om voor milieuvriendelijke materialen en toestellen te kiezen. Niet moeilijk dus dat de waterbesparende kranen steeds populairder worden: zo leef jij alweer een heel pak duurzamer. Ga bijvoorbeeld voor een Grohe regendouche met een waterbesparende kraan. Die is gemakkelijk te installeren en jij geniet zorgeloos (en zonder schuldgevoel!) van een ontspannend moment onder de douche!

Trend 5: Stijlvolle spiegels

Het laatste dat je doet vooraleer je het huis uitgaat? Juist ja: in de spiegel kijken! Je wilt natuurlijk niet op een afspraak aankomen met nog wat spinazie tussen je tanden… Een spiegel is dus een echte functionele én decoratieve must. Denk bijvoorbeeld aan een mooie ronde spiegel of een spiegel met ingebouwde verlichting. Dankzij die verlichting kun jij elk haartje zien liggen: je kapsel is dus steeds pico bello in orde! Een extra pluspunt aan de spiegel? Die zorgt ervoor dat je kamer groter lijkt. Een open gevoel in een kleine kamer, dus!

28/02/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?