4 onmisbare accessoires voor een landelijke badkamer

Hou je van de Engelse cottagestijl, of vind je oneindig veel interieurinspiratie in de strandvilla’s van de New Yorkse beau monde  uit de Hamptons? Dan is een landelijke badkamer je  op het lijf geschreven. Die landelijke sfeer breng je natuurlijk pas écht tot leven met accessoires. Het zijn de details die een piekfijn interieur omtoveren in een geslaagde stijloefening. En dat geldt zeker voor die oase van rust waarin je je dagelijks terugtrekt voor een welverdiende portie ontspanning – en misschien zelfs wellness. Deze vijf accessoires voor een landelijke badkamer brengen je alvast in de juiste mood.

1.      Een vintage badkamermeubel

Het hoeft niet eens échte vintage te zijn. Een badkamermeubel dat geïnspireerd is op het interbellum  roept binnen een landelijke interieurstijl een onvervalst retro-gevoel op. Badkamerproducent Aqua Prestige heeft zulke inspirerende retromeubels in de aanbieding, en hun namen zeggen het al helemaal: Elysée en Consulat zijn allebei pareltjes van badkamermeubels, die moeiteloos in elke retrobadkamer passen.

2.      Wastafel met een motiefje

Je herinnert je vast nog dat ene servies dat je oma  alleen uit de kast haalde bij feestelijke gelegenheden. Meestal kwam er wel een bloemen-, dieren- of blaadjesmotief in voor, het liefst in vrolijke kleurtjes of in stijlvol Delfts blauw. Diezelfde stijl zie je ook terugkomen in wastafels die de landelijke stijl ademen. Perfect voor de cottagebadkamer die baadt in natuurlijke aarde- en oceaankleuren. Ideale badkamerreeksen voor deze stijl zijn: Farmhouse Decor, Loop & Friends, en de True Oak-badkamermeubels met aangepaste greepjes (alledrie van Villeroy & Boch).

3.      Wit hout

Hout past perfect in een landelijk badkamerinterieur, omdat het warmte uitstraalt en een ruimte oplicht . Dat laatste is zeker het geval wanneer je kiest voor een vloer of een badkamermeubel in witgemaakt hout. Het doet denken aan de Amerikaanse ‘beach houses’, de villa’s waarin vaak met wit- en blauwtinten gewerkt wordt om het maritieme thema in de verf te zetten.

4.      Zachte stoffen

Werk je landelijke badkamer af met accessoires in fluweelzachte stoffen: gordijnen, handdoeken, washandjes, … En vergeet niet om een ‘fluffy’ mat op de badkamervloer te leggen voor een extra gezellig gevoel. Een matje in bamboe kan natuurlijk ook, als je liever voor de honderd procent natuurlijke toets gaat …

11/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?