4 innovaties in badkamerdesign ten dienste van jouw comfort

Badkamerinrichting gebeurt almaar slimmer. Dat maakt jouw badkamerbeleving nóg comfortabeler. En wat meer is: dankzij al die slimme innovaties wordt jouw badkamer ook duurzamer. Of hoe design hand in hand gaat met comfort. Vier opvallende innovaties die jouw badkamer dit jaar transformeren:

1. Knoppen aan de top

Touchscreens zijn meer dan ooit aanwezig in onze moderne interieurs, en dat heeft niets dan voordelen. Ook in de badkamer worden de draaiknopjes van weleer vervangen door reliëfknoppen of kleine aanraakvlakken die je toelaten om de waterstraal in de douche secuur te besturen. De warm- en koudwaterkraan tegelijk opendraaien en wachten tot het water in de douche of het bad de ideale temperatuur bereikt? Voorgoed verleden tijd!

2. Controle op waterverbruik

Duurzaam omgaan met energie: het kan, ook in de badkamer. Zo ontwikkelde Grohe de Veris F-Digital: een knop met pauzefunctie, die de watertoevoer tijdelijk stopt. Zo verspil je geen water terwijl je je haar inzeept of met scrubgel in de weer bent. Tijd om af te spoelen? Dan schakel je de pauzeknop simpelweg uit.

Veris_F-digital

3. Badkamerdesign: kranen van de toekomst

Badkamerkranen zijn voortaan echte designobjecten die de look van je badkamer mee bepalen. Ronde, gestroomlijnde vormen bepalen het beeld, en natuurlijk staan elegante lijnen voorop. De Grohe-designers lieten zich inspireren door de architecturale pracht van de Eifeltoren en de technische perfectie van Zwitserse horloges. De Grandera-badkamerkraan is hiervan het moderne en tijdloze resultaat.

Grandera Grohe

4. Muziek in bad

2.1_Kaldewei Sound WaveHeerlijk relaxen met een boekje: dat kon je sowieso al in bad. En wat als daar nu ook nog eens je favoriete muziek kon beluisteren? Welnu, dat kan. De Sound Wave van Kaldewei is een ingebouwd audiosysteem dat je letterlijk onderdompelt in muziek – het zit namelijk in de badkuip verwerkt. Tijd om de rustgevende klanken van Enya erbij te halen, of de Kaapverdische melodieën van Cesaria Evora … Wij dromen al weg. Nu jij nog!

 

 

11/02/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?