10 tips voor optimaal comfort in de badkamer inrichting

De badkamer is het wellnesscentrum en ontspanningsoord van onze woning. Homeproved geeft tien praktische tips om van jouw badkamer een ruimte te maken waar je je goed voelt.

Hoe creëer je een aangename badkamer inrichting?

3 tips voor een optimaal ruimtegevoel

Ruimte is een belangrijke factor in het comfort van de badkamer. Zelfs als je over een minder grote badkamer beschikt, kan je een ruimer en luchtiger gevoel creëren.

 • Grote spiegels aan de muren doen de badkamer groter lijken. Als je kleine spiegels verkiest, kunnen twee of drie spiegels hoog aan de muren voor een lichteffect zorgen en de wanden optisch verlengen.
 • Kies heldere en zachte tinten voor jouw muren, meubels en vloeren. Zo creëer je een rustige ruimte die uitnodigt tot ontspanning en die bovendien groter lijkt.
 • Prop jouw badkamer niet nodeloos vol spullen. Te veel meubels en accessoires doen de ruimte kleiner lijken. Jouw badkamerspecialist heeft ongetwijfeld handige opbergmeubels in de aanbieding.
 • Het is aangeraden om met uniforme kleuren van gadgets te werken om zo de rust in de badkamer te bewaren.

3 tips voor een optimale opstelling

Een goede opstelling is belangrijk om je goed te voelen in de badkamer.

 • Bad, douche, sauna, jacuzzi,… het maakt niet uit welke elementen je kiest, maar stel ze zo op dat je een vrije ruimte met een diameter van minimum 1,5m behoudt in het midden van de badkamer. Zo wordt jouw badkamer gerieflijker en als je ooit minder mobiel bent komt deze extra ruimte goed van pas.
 • Huislijke ongevallen doen zich al eens voor in de badkamer of de keuken. Beperk het risico op struikelpartijen tot een minimum door een antisliplaag aan te brengen, voor een inloopdouche te kiezen, het ligbad in te werken in de vloer, handgrepen te plaatsen, enz.
 • Om jouw badkamer heel praktisch te maken, kan je enkele handige accessoires toevoegen zoals handdoekendragers, een linnenmand of voldoende opbergruimte, maar zorg dat je jouw badkamer ook niet vol spullen propt.

3 tips voor optimaal welzijn

 • Je voelt je enkel goed in een schone badkamer! Laat de badkamer elke dag verluchten, installeer een goede ventilatie en verwijder overtollig vocht.
 • Breng wat zachte elementen in de badkamer. Een badjas, badzout, zachte badhanddoeken zorgen altijd voor een aangename ‘zen’ sfeer.
 • Met de juiste badkamerverlichting creëer je niet alleen een functionele, maar ook een aangename ruimte.

1 professionele tip

 • Op zoek naar nog meer ideeën om optimaal welzijn in jouw badkamer inrichting te integreren? Badkamerspecialist Lambrechts zal je al het nodige advies geven om jouw badkamer nog comfortabeler te maken!
13/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?