Mmm! Zo zorg je voor een aangename geur in huis

Mmm! Zo zorg je voor een aangename geur in huis

Luchtkwaliteit en geur hebben een grote impact op je welzijn en gemoedstoestand. Gelukkig is schoonmaken niet de enige manier om te zorgen voor een aangename geur in huis. Er zijn namelijk gemakkelijke alternatieven om je woning heerlijk te laten ruiken. Zo word je bij thuiskomst steeds begroet met heerlijke aroma’s:

Lekker luchten

Een heel eenvoudige en gezonde oplossing die weleens over het hoofd wordt gezien: zet gewoon de ramen open! Voor een goede ventilatie is het zelfs een goed idee om elke dag minstens vijftien minuten de ramen even open te zetten. Zo wordt slechte lucht en overtollig vocht afgevoerd.

Oliebranders, geurkaarsen, geurstokjes, kamersprays, wierook…

Er zijn een heleboel manieren om zelf de geur uit te kiezen die je in je kamer wilt verspreiden. Geurstokjes zijn het makkelijkst, omdat ze de hele dag door lekker blijven ruiken zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Je kunt de geuren ook zo vaak vervangen als je wilt. Andere opties zijn oliebranders of geurkaarsen, in de winter heel knus, of kamersprays voor een quick fix. Heb je liever een oosterse sfeer? Kies dan voor wierook.

Frisse geur in huis? Doe het zelf!

Voor een aangename geur in huis hoef je niet per se vanalles aan te schaffen. Heb je bijvoorbeeld lavendel in de tuin staan? Bind dan wat stengels samen in een bosje en steek ze in een zakje. Als je dat zakje vervolgens aan een deur hangt, verstuift het bij iedere beweging een lekker luchtje. En er zijn nog allerlei andere planten die je tot geurbosjes kunt verwerken, zoals rozen, eucalyptus en laurier. Of zet gewoon een bos bloemen in de woonkamer. Hyacinten verspreiden bijvoorbeeld een heerlijke geur.

Met een moestuintje binnenshuis doe je het binnen ook fantastisch ruiken. Wat dacht je van rozemarijn of munt? En ze zijn voor je mond net zo lekker als voor je neus: win-win!

20/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?