6 opruimtips voor chaoten: weg met die rommel!

opruimtips

Ligt er behoorlijk wat rommel op je bureau en vergeet je vaak waar je je autosleutels en smartphone gelaten hebt? Dan is het de hoogste tijd om voor eens en voor altijd komaf te maken met de rommel in huis. Met deze handige opruimtips ligt je huis er binnen de kortste keren weer netjes en ordelijk bij.

Ruim elke avond op

Ruim elke dag een beetje op in plaats van af en toe heel veel. Als je alles in een keer moet opruimen, zakt de moed je ongetwijfeld in de schoenen. Doe de afwas, en berg spullen die je gebruikt hebt weer op. Zo kruip je met een voldaan gevoel je bed in!

Nieuwe versus oude spullen

Heb je nieuwe spulletjes of kleren gekocht? Voorkom dan dat je kast binnen de kortste keren weer uitpuilt en vol met rommel ligt. Bij elk nieuw kledingstuk dat je koopt, gooi je een oud weg. Zo kan er nooit rommel ontstaan.

opruimtips

Maak je bed meteen op

Maak er een gewoonte van om ’s ochtends meteen na het opstaan je bed op te maken. Zo oogt je kamer meteen veel ordelijker.

Opruimtips: breng wat spullen naar de kringloopwinkel

Vind je bepaalde accessoires in je huiskamer niet meer mooi? Geef ze dan een andere thuis en doe ze naar de kringloopwinkel. Het is misschien moeilijk om van de spulletjes die je vroeger zo mooi vond afscheid te nemen, maar bij jou staan ze toch maar in de weg. Je doet er iemand anders een groot plezier mee!

Creëer opbergruimte

Hang een handig kruidenrekje op in je keuken. Zo vermijd je dat de kleine potjes zich overal in je keuken opstapelen. Heb je veel juwelen en zit je lade al helemaal vol? Ga da voor een juwelenrekje. Het fleurt een minimalistische kamer meteen op en bovendien hoef je niet urenlang naar je favoriete oorbellen te zoeken. Plaats hippe dozen op je bureau om tijdschriften, allerhande brieven en pennen op te bergen. Geef alles een vaste plaats.

Music maestro

Zet een leuk muziekje op terwijl je opruimt. Want wie wordt er nu niet blij van stofzuigen met ‘I want to break free’ op de achtergrond?

 

03/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?