6 manieren om die saaie boekenkast om te toveren in een sexy meubel!

Soms moet je het echt niet te ver zoeken om je interieur een nieuwe en frisse look te geven. Met de lente die er zit aan te komen, is dit dan ook het ideale moment om een saai meubel eenvoudig en goedkoop te pimpen met een grandioos resultaat!

Een fris kleurtje, een hippe print of een stijlvol kunstwerk. Er zijn heel wat manieren om die oubollige of saaie boekenkast terug up-to-date te maken. Wij zetten er 6 voor je op een rij.

De boekenkast pimpen met frisse kleuren

Je hebt twee soorten boekenkasten: kasten met een open achterzijde of kasten die gesloten zijn aan de achterkant. Afhankelijk van het soort boekenkast, kan je ofwel de muur achter de kast een hip kleurtje geven of de binnenkant van de boekenkast. Zorg er wel voor dat de kleur die je gebruikt overeenkomt met de kleuren uit je interieur. Of je kan ook voor een contrastkleur gaan en de boekenkast omvormen tot een hippe eyecatcher!

Sexy prints for sexy books

Dezelfde interieurtip is van toepassing met prints. Ga op zoek naar een leuk patroon of een hippe print – die al dan niet overeenkomt met een print uit je interieur – en plaats deze tegen de achterzijde van je boekenkast. Het patroon mag best wat drukker zijn aangezien je boeken en decoratie een deel van het patroon zullen bedekken.

Colour Code!

Niet de meest originele interieurtip maar wel eentje die zorgt voor een leuk effect. Organiseer je boekenkast zodat alle boeken van dezelfde kleur op hetzelfde rek staan. Ben je wat creatiever? Tracht je boeken dan op een bepaalde manier te rangschikken zodat ze een figuur vormen in je boekenkast.

Een tip voor wie klein woont, is om je boeken omgekeerd in het rek te plaatsen zodat je de kaft dus niet langer ziet. Dit maakt je boekenrek wat ordelijker en dus minder druk in je kleine(re) interieur.

Mixen & Matchen in het boekenrek

Een boekenrek is niet langer voorbestemd voor uitsluitend boeken. Ook decoratie en zelfs de hifi eisen hun plaatsje op in het boekenrek. En dit maakt het geheel ook een stuk origineler. Door de juiste decoratie af te wisselen met enkele boeken, kan je van jouw boekenrek een onmisbaar onderdeel van jouw interieur maken. En ook hier kan je weer op kleur gaan mixen & matchen.

Kunstwerkjes tegen je boekenkast

Volgende tip wilden we je zeker ook niet onthouden. We hebben het nog nooit in een Belgisch interieur gezien dus het moet wel origineel zijn. In plaats van je kunstwerken tegen de muur te bevestigen of in de boekenkast te plaatsen, kan je ze ook tegen het kader van de boekenkast bevestigen.Dit creëert wat extra diepte en maakt jouw boekenkast uniek!

De kunstwerkjes kan je trouwens veranderen door familiefoto’s om zo de boekenkast ook een persoonlijk karakter te geven.

Een design boekenrek die je collectie waardig is

Is lezen je passie? Ga je steeds op zoek naar topliteratuur? Wil je jouw indrukwekkende boekencollectie een waardig plaatsje geven in je interieur? Ga dan voor een design boekenkast!

03/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?