5x inspiratie voor de woonkamer: voeg meer kleur toe aan je living

Kleurrijke woonkamer met donkerblauwe zetel

Vind je deze donkere herfst- en wintermaanden te grijs en somber? Dan heb jij nood aan wat meer kleur! Een tip? Zorg voor wat fellere tinten in de woonkamer, daar vertoef je immers het meest. Gelukkig is wat meer kleur in huis brengen niet noodzakelijk duur of moeilijk. Nog wat inspiratie voor de woonkamer nodig? Die vind je hier! 

Ga voor een accentmuur

Onze eerste tip, iets waar je zelf waarschijnlijk ook meteen aan dacht: tover één van je muren om tot een accentmuur door die in een felle kleur te schilderen of te behangen met een levendig patroon. Wist je dat felle kleuren niet enkel meer leven in je woonkamer kunnen brengen, maar ook een positieve invloed hebben op je humeur?! Je maakt van je living een harmonieus geheel door de kleur van de accentmuur te laten terugkomen in je accessoires. Denk aan de kussens, het tapijt, de vazen… Je hoeft daarbij niet exact dezelfde kleur te kiezen, maar ga voor verschillende tinten om het subtiel te houden.

Woonkamer met blauwgroene accentmuur en accessoires in dezelfde kleur
De blauwgroene muur geeft de woonkamer meteen wat kleur. De groene accessoires zorgen voor het perfecte totaalplaatje.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Je lege woonkamermuur tot leven brengen, maar geen zin om een hele muur (permanent) te verven? Dat doe je met een extra grote foto of een kleurrijk schilderij in supersize formaat! Het is het eerste wat je ziet wanneer je de kamer binnenkomt. Wedden dat het je meteen opvrolijkt en je dat kille weer gauw vergeet? Hou je niet van een foto of schilderij tegen je muur, dan zijn deze leuke wanddecoraties ongetwijfeld iets voor jou!

Drie roodachtige foto's op een rij als één schilderij

Kleur zit ‘em in… je zitbank!

Een andere manier om je woning snel wat levendiger te maken? Door die in te richten met een kleurrijke sofa! Die kan dé eyecatcher worden van jouw living en geeft de ruimte meteen een frisse, fleurige toets. Instant een vleugje kleur zonder dat je op zoek moet gaan naar extra accessoires! Maar oké, misschien kan dat extra donzig dekentje in dezelfde kleur wel geen kwaad tijdens de koude wintermaanden ;-)!

Blauwe eenzit in woonkamer
Rode ligzetel naast eetkamer
Roze sofa voor meer kleur in de woonkamer

Gordijnen niet vergeten

Iets waar veel mensen het belang van onderschatten: raamdecoratie & gordijnen! Onterecht: gordijnen kunnen de sfeer in je woning immers maken of kraken. Ze vallen harder op dan je zou denken! Kijk maar naar onderstaande voorbeelden: het zachte geel in de eerste foto maakt de woonkamer meteen wat zonniger en door het bloemenpatroon fleurt de living in de tweede foto zo op.

Witte woonkamer met gele gordijnen
Licht gordijn met rood bloemenpatroon
Misschien wat onverwachte inspiratie voor de woonkamer: gordijnen! Ze worden vaak vergeten, maar zijn oh zo belangrijk voor de sfeer en uitstraling. 

Inspiratie voor de woonkamer voor ieders budget

Je wilt misschien wat extra kleur in je living, maar je wilt geen fortuin aan verf, raamdecoratie of meubelstukken uitgeven? Houd je meubels en muren dan gewoon sober (ga voor zachte basiskleuren) en kleed je woonkamer aan met accessoires in je lievelingskleur. Denk aan kussens & dekentjes, vazen, kadertjes en andere kleine decoratie-items. En nog meer goed nieuws: je woonkamer transformeren is zo gebeurd. Enkel een trip naar de meubelwinkel maken (wat meteen een erg leuke namiddag kan zijn) of gewoon online shoppen bij de leukste woonwebwinkels is een must!

Grijze woonkamer met rode tinten
inspiratie voor de woonkamer: lichte living met groene accessoires
05/11/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?