5 voordelen van een bad-douche combinatie

Een bad-douche combinatie is praktisch, elegant en plaatsbesparend. Zeker voor wie niet voldoende plaats heeft in de badkamer om een aparte douche en bad te plaatsen, is het de ideale oplossing. Bovendien past een bad-douche combinatie ook perfect in een stijlvolle design badkamer: met een mooi douchescherm of een stijlvol douchegordijn past de combinatie zelfs in de meest luxueuze badkamers. Laten we de 5 voordelen van een bad-douche combinatie even op een rijtje zetten.

1. Een bad-douche combinatie is plaatsbesparend

In je badkamer nemen zowel de douche als het bad enorm veel plaats in beslag. Door beide met elkaar te combineren, bespaar je meteen een hoop plaats. Daardoor heb je meer plaats voor bijvoorbeeld wat extra kasten en voelt je badkamer een stuk ruimer aan.

2. Het bad en de douche combineren is erg efficiënt

Een bad-douche combinatie is niet alleen plaats besparend, het is ook een stuk efficiënter. Door beide te combineren ga je efficiënt om met de ruimte en vormt je badkamer een mooi geheel.

3. Een bad-douche combinatie is goedkoper

Je douche en je bad nemen niet alleen veel plaats in beslag, ze zijn ook niet bepaald goedkoop. Met een bad-douche combinatie bespaar je ongeveer de kosten voor een douche. Je hebt naast het bad immers alleen maar een kleiner douchescherm en een bad-douche kraan nodig, wat een stuk goedkoper uitvalt als het kopen van een aparte douche.

4. In een bad-douche combinatie heb je veel meer plaats

Ga je graag samen met je partner of met je kinderen in de douche? In een combinatie bad-douche kan dat perfect, aangezien je er veel meer plaats hebt dan in een klassieke douche. Neem de Piccolo Step in van Duscholux, bijvoorbeeld. Dat is een ruime douche én bad in één, met een uitneembare deur.

5. Een bad-douche combinatie is erg gemakkelijk te installeren

Een bad-douche combinatie installeren is erg eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een douchescherm of een douchegordijn en een douchekraan. Voor elk bad bestaat er wel een gepast douchescherm of –gordijn, zodat je je bad zonder al te veel moeite kan combineren met een douche.

24/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?