5 tips voor een industrieel interieur

De afgelopen jaren is de mogelijkheid om oude pakhuizen, schuren en industriële gebouwen te renoveren sterk toegenomen. Dit heeft de designwereld op zijn kop gezet… Het industrieel interieur is hot-‘n-happening

Is een industrieel interieur jouw ding?

Van rustieke afwerkingen tot structurele elementen geïnspireerd op de industriebouw, het leidt geen twijfel dat de industriële touches in interieur design blijvers zijn! Er zijn verschillende prachtige manieren om de industriële stijl aan je interieur toe te voegen. Droom jij weg bij de stedelijke loft en de schuren in het laatste interieurtijdschrift? Transformeer jouw interieur dan tot een industrieel interieur met deze 5 tips.

1. Doe inspiratie op in gebouwen met een historisch verleden

Ontdek welke industriële details jij kan appreciëren door te kijken naar oude gebouwen en gebouwen met een historisch verleden. Bakstenen muren, daken met houten spanten en stalen kolommen zonder gipsplaten… Ze kunnen allemaal een bron zijn van creatieve ideeën.

2. Rustieke metalen voor het industrieel interieur

Het is prachtig en hedendaags om smeedijzeren en stalen elementen toe te voegen aan je interieur. Ook geborsteld nikkel, koper en gietijzeren metalen voegen een organische en industriële look toe aan je woning.

3. Stel mechanische details bloot in het industrieel interieur

Ben je fan van de wedergeboorte van de industriële stijl in meubels, armaturen en verlichting? Kies dan voor meubels of decoratie die de mechaniek achter het stuk blootstellen. Dat is de kracht van industrieel design…

4. Meng de industriële stijl met moderne details

De schoonheid van het toevoegen van industriële elementen in je woning, is de mogelijkheid om ze te mixen en matchen met de huidige hedendaagse stijl in je woning.

5. Zoek industrieel geïnspireerd meubilair met minimale details

Steeds meer meubelfabrikanten omarmen de industriële vormgeving en de wedergeboorte van deze stijl. Je vindt dus opnieuw meubilair gemaakt van eenvoudige materialen met minimale details. Zo kan een eenvoudig smeedijzeren hemelbed formeel of informeel gemaakt worden op basis van het beddengoed dat je kiest.

20/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?