5 tips om je kot in te richten zonder je broek te scheuren

kot inrichten student

De jacht naar het perfecte kot is weer geopend! Hoog tijd dus om ook enkele interieurtips mee te geven voor de nieuwe (en oude) lichting kotstudenten. Je zal de komende drie jaar (en misschien nog langer) heel wat tijd doorbrengen in je kot en een aangename inrichting is dan ook een absolute must.

2 voor de prijs van 1: multifunctionele meubels

Investeer in meubels die je voor meer dan één doeleinde kan gebruiken. De ottoman, of gewoonweg poef, is zo’n handig meubel. Afhankelijk van het model kan je er je voeten op laten rusten na een lange schooldag. Komt er bezoek? Dan wordt het plots een extra zitplaats. Wie slim is, gaat op zoek naar een ottoman met opbergruimte. Zo sla je niet twee maar drie vliegen in één klap!

kot inrichten poef

Je hebt trouwens ook bedden die je een hoop extra opbergruimte bieden.

kot inrichten bed

Een unieke touch

Met enkele welgeplaatste DIY-items kan je een kot voor slechts enkele eurootjes een unieke look geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een saai en cheap tapijt dat je met wat plakband en verf omtovert tot een hip hebbeding? Zo voeg je meteen wat extra kleur toe aan je kot. Ook je onderburen zullen je dankbaar zijn want een tapijt absorbeert heel wat lawaai.

kot inrichten tapijt

Pimp my walls

Tussen vier muren zitten hoeft helemaal niet erg te zijn. Er bestaan tal van manieren om je muren te pimpen. Zo kan je een heuse Instawall starten met al je foto’s van Instagram of snapshots van je favoriete Instagram accounts. Print de foto’s in Polaroidstijl zodat je er onderaan nog een leuke quote aan kan toevoegen!

kot inrichten foto

Daarnaast is ook krijtverf een absolute aanrader. Je zal niet de eerste zijn die het na een week al beu is om op dezelfde muur te moeten staren. Krijtverf laat je toe om iedere maand, week of zelfs dag iets nieuws op je muur te zetten. Ook je gasten kunnen zo een leuke boodschap nalaten! En als het echt niet anders kan, kan je er ook je lessenrooster op noteren.

kot inrichten krijt

Ga je liever voor een uniek effect? Ontdek dan onze hippe verfeffecten voor een origineel interieur!

Losgaan met washi tape!

Washi tape is een godsgeschenk voor studenten die hun kot een unieke touch willen geven. De tape kan je na het schooljaar makkelijk verwijderen en laat geen sporen na. Bovendien kost een rolletje washi tape je amper 2 à 3 euro. Cheap decorating FTW!

kot inrichten washi

Werk slim, werk in de hoogte

De laatste tip is een win-win combinatie. Tracht steeds in de hoogte te werken, zo bespaar je kostbare vloerruimte. Hang je kastjes dus tegen de muur: boven je bureau, boven je bed, boven de tv, … Geen geld voor kastjes? Dan maak je er toch zelf met wat gelaagd hout! Schilder ze nog in een hip kleurtje en je hebt er weer een hoop hippe opbergruimte bij!

kot inrichten kast

Nog meer inspiratie? Neem dan een kijkje naar de make-over van het kot van Stephanie Crombé en doe ideetjes op voor je eigen inrichting!

18/08/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?