5 redenen om te kiezen voor een binnenhuisarchitect

interieurarchitect bekijkt materialen en tekent interieur

Of je nu je oude interieur beu bent of net een nieuwbouwwoning moet inkleden: bij een interieurproject komt altijd veel kijken. Je moet rekening houden met de woontrends, met je eigen stijl, met bouwkundige regelgevingen … Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan komt de hulp van een binnenhuisarchitect helemaal van pas! Ontdek hier vijf redenen waarom werken met een interieurarchitect een goed idee is.

1. Van idee naar realiteit dankzij een binnenhuisarchitect

Of je nu al perfect weet wat je wilt of nog geen flauw idee hebt waar te beginnen: een interieurarchitect helpt je om een idee of concept om te zetten naar de werkelijkheid. Dankzij een verkennend gesprek tussen jullie beide, weet de interieurontwerper precies wat jouw stijl is en wat je verwacht. Zeker als je op voorhand ook nog eens een inspirerend Pinterestbord hebt gemaakt waarop de architect zich kan baseren, kan het niet fout gaan!

3D afbeelding: van getekende naar echte keuken, overgang
Een interieurarchitect weet perfect hoe hij verschillende ideeën moet samengieten en transformeren naar een prachtig interieur.

Na jullie verkennend gesprek ontwerpt je binnenhuisarchitect een interieur in jouw stijl: de juiste materialen en technieken worden met de beste meubelen en kleuren gematcht. Van dat ontwerp maakt hij 3D-beelden, zodat jij alles perfect voor je ziet. Nog opmerkingen of verander je nog graag iets? Dan is dat nog perfect mogelijk!

2. Weg met die stress

De juiste aannemers contacteren, eventuele problemen en moeilijkheden oplossen, alles op tijd afkrijgen … bij een verbouwing komt veel kijken. En dat brengt stress met zich mee! Haal die druk van je schouders dankzij een binnenhuisarchitect. Die neemt graag alles van je over: van planning en coördinatie tot oplevering. Een interieurontwerpen heeft immers een uitgebreid netwerk aan vakmensen die te hulp schieten. Jij zakt dus heerlijk onderuit en moet je over niets zorgen maken.

binnenhuisarchitect tekent interieur
Een interieurontwerper heeft alles onder controle, van A tot Z.

3. Het langetermijndenken van een interieurarchitect

Vermijden dat je in de toekomst onnodige kosten moet maken? Dan moet je bij je huidige verbouwing al een paar stappen verder denken! Dat is precies wat een interieurarchitect doet: aan de toekomst denken en je woning daaraan aanpassen. Ga je bijvoorbeeld samenwonen met je partner en hebben jullie een kinderwens, dan houdt de interieurontwerper daar al rekening mee. Je woning wordt niet alleen stijlvol, maar ook functioneel!

3D beeld modern interieur
Een interieurarchitect houdt meteen rekening met al je toekomstige noden.

4. De binnenhuisarchitect is mee met de nieuwste trends

Een tijdloos interieur, maar wel een waarin je ook de nieuwste trends en stijlen terugvindt: het lijkt een onmogelijke opgave, maar voor een interieurarchitect is het zelfs vanzelfsprekend! Die volgt de laatste nieuwigheden tenslotte op de voet op. De laatste nieuwe technologie, materialen, technieken … de interieurontwerper is met alles mee. Zo blijft jouw interieur nog jaren hip, zelfs al zitten ook je eigen stijl en persoonlijkheid erin verwerkt.

binnenhuisarchitect tekent 3D beeld van woning
Nieuwe materialen, technieken of kleuren in de mode? Je interieurarchitect kent ze allemaal!

5. De beste budgetbeheerder

De kosten voor je inrichting, die houd jij natuurlijk het liefst zo laag mogelijk. Een interieurarchitect hoeft gelukkig geen moeite te doen om het prijskaartje onder controle te houden. Hij weet perfect welke materialen & meubels binnen je budget passen. Bovendien raakt hij soms ook met korting aan bepaalde producten, zodat je met minder budget meer kunt doen! Tot slot zal een binnenhuisarchitect je ook adviseren over een inboedel- en opstalverzekering: zo moet jij je ook achteraf geen zorgen meer maken.

3D interieur woonkamer
Een interieurontwerper schat op voorhand perfect in wat het project jou zal kosten. Jij hebt dus geen problemen om binnen budget te blijven!
27/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?