5 meubeltrends die we in 2014 vaker zullen zien

De meubels in een woning krijgen meestal het meeste aandacht, zowel van de bewoners als van de gasten die op bezoek komen. Het meubilair is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid en smaak. Wil je inspelen op de trends van 2014? Dan zijn hier 5 van onze favoriete meubeltrends!

Meubeltrends 2014

1. Vintage meubels

Zoals je waarschijnlijk ondertussen wel hebt ondervonden, zijn ‘milieuvriendelijk’ en ‘duurzaam’ twee belangrijke termen. En op welke manier kan je beter voor duurzaam en milieuvriendelijk kiezen dan met vintage meubilair? Ze zijn in de eerste plaats superpopulair, geven je interieur een unieke uitstraling en zorgen er daarnaast voor dat oude meubels niet in het containerpark belanden.

2. Multifunctioneel meubilair

We hebben het er al vaker over gehad: multifunctioneel meubilair. Zoals de naam het zelf al zegt, zijn dit meubels met twee of meerdere functies zoals een bed dat tegelijkertijd een zetel is of een bureau waar je ook een bed van kan maken. Dit type meubels wint sterk aan populariteit, voornamelijk omdat het zeer praktisch is (denk maar aan de kleine woningen van tegenwoordig) en bovendien een moderne en minimalistische uitstraling aan je woning geeft.

3. Meubels uit lichte houtsoorten

Licht getinte houtsoorten zijn dit jaar populair in ons volledige interieur. Het is dus geen verrassing dat het één van de meubeltrends voor 2014 is! Lichte houtsoorten zoals eik zijn kwalitatief, duurzaam en ze zetten een statement neer. Het kan moeilijk mis gaan met deze natuurlijke trend en bovendien kunnen lichte houtsoorten voor elk type meubilair gebruikt worden.

4. Tuinmeubels voor binnen

“Haal de ligstoelen uit je tuin en zet ze in je woonkamer.” Zo ver gaat het net niet, maar het is zo goed als de essentie van deze meubeltrend. Het moet natuurlijk stijlvol blijven in je interieur. Laat het lijken alsof de meubels er doelbewust geplaatst zijn. Als het lijkt alsof dit een tijdelijke oplossing is, dan doe je het mis! Meubilair vervaardigt uit metaal, glas, riet en andere natuurlijke materialen zijn populaire alternatieven.

5. Gigantische eettafel

Genieten van een maaltijd met vrienden en familie is tegenwoordig geen probleem meer, een gigantische eettafel siert namelijk in 2014 de eetkamer. Verfraai je eetkamer met een opvallend meubelstuk, zoals deze gigantische tafel.

04/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?