5 makkelijke kamerplanten voor beginners

5 makkelijke planten voor beginners

Wil je graag wat groen in huis, maar zijn je vingers niet zo groen? Heb je al wat planten doen sneuvelen? Waag je dan niet aan azalea’s of vleesetende exemplaren, maar maak het jezelf makkelijk met planten die geschikt zijn voor beginners.

1. Scindapsus (epipremnum aureum)

5 makkelijke planten voor beginnersDe Scindapsus staat erom bekend dat hij om het even waar overleeft. Je kan hem dus overal in huis neerzetten, of ophangen aan het plafond. Daarnaast is dit geen agressieve klimplant waarvan de wortels tussen de bakstenen van je muur kruipen. In plaats daarvan is het een zachte klimplant die je gerust langs kasten, planken, schilderijen kunt laten groeien. Een prachtig effect!

Tip: wanneer deze plant voldoende licht krijgt, ontstaan er vlekjespatronen op de blaadjes. Als hij daarentegen in de schaduw staat, blijven de blaadjes egaal groen.

2. Graslelie (chlorophytum comosum)

5 makkelijke kamerplanten voor beginnersDe graslelie is dé studentenplant bij uitstek. Hij is leuk om je kot op te vrolijken en heeft geen probleem met periodes zonder al te veel aandacht. Hij is namelijk absoluut niet kieskeurig als het aankomt op licht, water en potgrond. Door de lange blaadjes is deze plant ook mooi om op te hangen.

Tip: deze plant krijgt na verloop van tijd stengels met jonge plantjes eraan. Als je meer graslelies wilt, is het heel gemakkelijk om die miniplantjes af te knippen en in een eigen potje te zetten.

3. Cactus

5 makkelijke kamerplanten voor beginnersIn een lijst met makkelijke planten kunnen we de cactus natuurlijk niet vergeten. Dat is nu eens een plant die het je niet kwalijk neemt als je hem een tijd negeert. Met een klein beetje water en een lichte plaats is een cactus helemaal in zijn nopjes.

4. Vrouwentong (sansevieria)

5 makkelijke kamerplanten voor beginnersVrouwentongen ben je vast weleens op vensterbanken tegengekomen. De Sansevieria houdt namelijk van veel zon, maar doet het ook prima met wat minder licht. Door zijn hoge vorm is hij bovendien een aantrekkelijke manier om pottenkijkers (pun intended) het zicht op je woonkamer te benemen. Veel of weinig water maakt hem ook niet zoveel uit, zolang het maar niet té veel is.

5. Lepelplant (spathiphyllum)

5 makkelijke kamerplanten voor beginnersDe lepelplant is een van de makkelijkste bloemenplanten die bovendien ook luchtzuiverend werkt. Aan de blaadjes kun je goed afleiden hoe deze plant zich voelt. Bruine topjes? Geef wat minder water. Slappe blaadjes? Meer water! De lepelplant staat graag in een lichte omgeving, maar doet het niet zo goed in direct zonlicht. Je kunt deze plant ook in een wat donkerdere omgeving zetten, maar dan krijgt hij misschien geen bloemetjes.

Tip: de lepelplant vindt het niet zo erg om in een kleine pot te groeien. Zo behoudt hij zijn mooie, compacte vorm.

19/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?