100% Belgisch ontwerp: handgemaakte meubels van Hannemans

keuken met latwerk Hannemans

Hanne Hofmans a.k.a. Hannemans… een jonge creatieveling uit Herenthout (BE) die verzot is op hout. Zij wordt geïnspireerd door Scandinavische vormgeving en dat merk je in haar ontwerpen. De strakke, doch frivole houten meubelstukken zijn een zwak voor elke IKEA-fan. Maar geen massaproductie voor Hannemans: alles wordt handgemaakt in haar eigen atelier. En omwille van die personal touch heeft zij een dikke streep voor op de Zweedse meubelgigant! 

Prettig gestoorde meubels

handgemaakte meubels wandplankHannemans is allesbehalve aan haar proefstuk toe. Zij studeerde eerder al interieurvormgeving en werkte in opdracht van een meubelmakerij, maar moest haar creativiteit kwijt in eigen ontwerpen. Haar voorliefde voor hout zette ze om in twee frisse collecties. Haar eerste lijn ‘In De Wolken’ bevat eigenzinnige wandplankjes, tafels en kastjes in zachte pasteltinten. ‘Tierra’ is het nieuwste paradepaardje van de Kempische meubelmaakster. De materialen schuiven simpelweg in elkaar waardoor er geen schroeven of beslag aan te pas komen. De focus bij deze tweede collectie ligt op eenvoud, duurzaamheid en verbondenheid. Maar echt sober zijn haar handgemaakte meubels niet. Door de vrolijke en unieke details, haal je steeds een prettig gestoord meubel in huis!

 

Een topduo in maatwerk

keukeninrichting door hannemans

Daarnaast, maakt Hanne ook meubels op maat. Heb je zelf een leuk ideetje, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of heb je juist nog wat interieuradvies nodig? Hannemans is jouw reddende engel. Ook voor grotere projecten, zoals badkamer- en keukenrenovaties, kan je bij deze Belgische ontwerpster terecht. Daarvoor krijgt zij geregeld de hulp van haar partner Jeff, die eveneens schrijnwerker in hart en nieren is. Samen verbouwde dit topduo al hun eigen huis: met oog voor de praktische kant, toverde ze hun jaren 50 woning om tot een pareltje. Kortom: zij weten van aanpakken!

Eigen handgemaakte meubels? Hanne leert je hoe!

handgemaakte plantenhangerHanne organiseert ook regelmatig workshops in haar atelier te Herenthout: van funky onderzetters, unieke plantenhangers tot insectenhotels, zij leert je hoe! Hou haar Instagram in de gaten voor de laatste nieuwtjes en evenementen. Het hele meubelassortiment kan je terugvinden op de website, de place to be voor een uniek en betaalbaar interieur!

15/07/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?