Geef je interieur een make-over: 10 voordelige interieurtips voor een stralende woning

Ben je uitgekeken op het interieur dat je jaren geleden koos? Dan is het tijd voor een make-over van jouw interieur. Met deze frisse interieurtips geef je jouw woning weer een prachtige uitstraling!

Interieurtips woonkamer

1. Kies een nieuwe kleur voor je woonkamer

De woonkamer is een plaats waar je regelmatig vertoeft. De kans is dus groot dat je uitgekeken bent op de inrichting van je woonkamer. Als dit het geval is, kan nieuw behangpapier of een nieuwe laag verf wonderen doen. Kies een frisse, tijdloze kleur voor je woonkamer en ga aan de slag! Een nieuwe kleur, geeft je woonkamer meteen een andere look.

2. Hang nieuwe gordijnen

Ook nieuwe gordijnen kunnen wonderen doen. Vervang je korte gordijnen door lange gordijnen of kies voor rolgordijnen. Om je gordijnen netjes opzij te houden, kan je je woonkamer voorzien van gordijnhaken.

3. Een nieuw salon

Verandering in je interieur geeft je interieur weer een frisse uitstraling. Je kan bijvoorbeeld een nieuw salon uitkiezen om je woonkamer terug tot leven te brengen. Een ander idee is een zetelhoes: je zetel krijgt een nieuwe kleur en geeft je woonkamer meer karakter!

4. Vervang je meubelbeslag

Verloren de kasten in je woonkamer hun charme doorheen de jaren? Laat ze dan terug stralen met nieuw meubelbeslag. Kies voor meubelgrepen in plaats van –knoppen of ga voor een meubelschelp. De keuze is hier natuurlijk eindeloos. Laat je daarom in de eerste plaats leiden door wat je mooi vindt en kies best voor meubelbeslag met een tijdloos karakter!

Interieurtips keuken

5. Grondige lenteschoonmaak

Verloor je keuken haar glans? Begin dan eerst met een grondige lenteschoonmaak. Ruim alle kastjes netjes op, laat het fornuis blinken en werp alle overtollige doosjes op de kasten weg. Als dit gebeurd is, ziet je keuken er al een pak frisser uit!

6. Geef je keukenkasten een nieuw uiterlijk

Om je keuken een nieuwe uitstraling te geven, kan je de keukenkasten een make-over geven. Met een likje verf en nieuw meubelbeslag zien de kastjes er al een pak vrolijker uit. Ben je hiermee nog niet helemaal tevreden? Dan kan je ook het keukenwerkblad vervangen!

Interieurtips slaapkamer

7. Koop een nieuw dekbedovertrek

Een nieuw, kleurrijk dekbedovertrek kan wonderen doen in je slaapkamer. Het geeft de kamer meteen een ander karakter. Bovendien kan je met je dekbed ook de toon van de slaapkamer zetten. In de winter kan je bijvoorbeeld kiezen voor een knusse dons met een bontje en in de zomer voor een fris laken in een vrolijke kleur.

8. Verplaats je bed

Door je slaapkamer anders in te richten, creëer je ook een nieuwe look. Zet je bed, nachtkastje en kleerkast eens op een andere plaats, het lijkt alsof je een volledige nieuwe kamer hebt!

Extra interieurtips

9. Nieuw deurbeslag

Wat ook wonderen kan doen in je interieur, is nieuw deurbeslag! Vervang de versleten klinken en deurknoppen door een prachtige nieuwe deurklink uit verouderd ijzer of wit brons. Ze geven je gehele interieur een prachtige uitstraling!

10. Sleutelrozetten voor een verfijnde touch

Kies in plaats van deurklinken op plaat voor een afzonderlijke deurklink met bijpassende sleutelrozetten. In plaats van een open sleutelgat, kan je ook voor een sleutelrozet kiezen met een klepje om het sleutelgat te verstoppen!

06/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?