Schoenen opbergen: zo struikel jij niet meer over je favoriete paar!

schoenen opbergen in witte kast

Heb jij ook overal schoenen rondslingeren waar je te pas en te onpas over struikelt? Dat moet anders kunnen: tijd om een handig opbergsysteem te vinden! Gelukkig is op een originele manier je schoenen opbergen niet moeilijk. En je wint er heel wat plaats mee! Wij geven je alvast vijf leuke opbergmanieren mee.

Schoenenrek = decoratiemateriaal

Schoenen opbergen in schoenenopberger met honingraatmotief, kleuren rood, oranje, groen

Laten we meteen starten met onze favoriet: deze schoenenkast met honingraatmotief! Dit soort kastje heeft genoeg ruimte voor zowel je zomerse slippers als je winterse botten: ideaal voor die grote schoenenverzameling ;-). Bovendien komt je grond volledig vrij: zo wordt de ruimte optisch vergroot.

Daarnaast is dit schoenenrek ook simpelweg een leuk decoratiestuk. Geef de honingraten verschillende kleuren voor een kleurrijke en speelse hal. Heb je het liever modern en strak? Kies dan voor kastjes in het wit en/of zwart.

Schoenen opbergen in… een schuif!

schuif met schoenen

Ooit al aan een schuif gedacht als schoenenopberger?! Het is nochtans perfect mogelijk. Meer zelfs: schoenen opbergen was nog nooit zo handig! Ze zijn immers verstopt achter de kastdeur – gedaan met al dat gestruikel en een rommelige look. Ga je de deur uit en moet je dus een paar schoenen aandoen, heb je meteen een mooi en ordelijk overzicht van al je paren wanneer je de lades opentrekt.

Stel je schoenen tentoon

Witte schoenenkast met compartimenten

Ben je trots op je prachtige collectie schoenen en zou je die dus eigenlijk niet willen verstoppen achter een kastdeur? Geen enkel probleem: kies dan voor een opberger zonder deuren! Werk daarbij vooral in de hoogte, zo stapel jij een maximum aan paren.

Kijk bijvoorbeeld naar dit leuke exemplaar: elk schoenpaar heeft zijn eigen compartiment, waardoor ze allemaal duidelijk tentoon staan. Voor dat leuke extraatje decoreer je je kast ook nog eens, bijvoorbeeld door er andere accessoires of een plantje in te zetten.

De standaard, maar dan anders

modern schoenenrek met houten planken en zwarte staven

Wist je dat… zelfs een simpel schoenenrek helemaal niet saai hoeft te zijn?! Het is vooral belangrijk dat je de juiste materialen uitkiest. Kijk bijvoorbeeld naar dit rek met karaktervolle houten planken. De zwarte staven geven het geheel toch nog een moderne toets. Bovendien lijkt de kast ook erg open, waardoor de schoenenopberger de ruimte niet te veel zal verkleinen. En je hebt uiteraard ook simpelweg nog genoeg plaats om wat leuke decoratie te zetten.

Tip: Een schoenenkast op maat laten maken zodat die zeker helemaal in je interieur past? Schakel dan zeker een professionele vakman in: zo ben jij verzekerd van een perfect resultaat!

Kantellades voor schoenen opbergen

Witte kantelschuif met verschillende sneakers in

En last but not least: de kantellade! In zo’n lade berg jij meerdere schoenen tegelijk op, je hoeft dus maar beperkt in de hoogte te werken. Ook in de diepte neemt dit soort kast niet veel plaats in: ideaal voor kleine woningen, dus! Zie in 1-2-3 al je schoenen mooi geëtaleerd. Kiezen wordt poepsimpel!

21/03/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?