Keramische vazen | Ontdek hier hoe de trend jou achterover blaast!

keramiek vazen

Keramische vazen zijn helemaal terug van nooit echt weggeweest. En dat hoeft niet te verbazen: zowel vorm, structuur als uitstraling zet je helemaal naar je eigen hand. Er is dus sowieso voor ieder wat wils! Of je nu keramische vazen koopt of liever zelf staat te pottenbakken, deze foto’s bewijzen alvast dat keramiek een echte meerwaarde is voor jouw interieur.

Kleine of grote keramische vazen: van subtiele toets tot echte eyecatcher

Eerst en vooral kies je uiteraard de maat van je vaas. In je tuin is een grote keramische vaas alvast een echt statement piece. Zeker met de nodige bloemen of planten geef je je terras of tuin heel wat extra karakter. Minivazen geven dan weer extra cachet aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een kleine vaas op je vensterbank of wat keramiek op het bijzettafeltje. Zelfs een klein bloempje heeft heel wat charme!

Koop je eigen unieke exemplaar … of doe het lekker zelf!

Het leuke aan keramiek? Dat is gemakkelijk overschilderbaar, waardoor werkelijk álles mogelijk is. Een effen kleur, leuke figuurtjes, een eigen tekening … Voor een erg stijlvolle optie ga je voor witte keramische vazen. Daarin valt elk boeket op. Zeker in moderne interieurs zijn die witte vazen een echte meerwaarde.

Maar aarzel niet om met kleuren en patronen te experimenteren. Een groene keramische vaas is bijvoorbeeld steeds meer in trek. Of wat dacht je van het klassieke blauw-witte patroon? Leuk, toch! Koop je eigen exemplaar in een lokale bloemenwinkel of schilder er zelf eentje. Haal die verfborstels maar boven.

Keramische vazen ook ideaal voor buiten

Je interieur binnen opfleuren is dus best eenvoudig dankzij keramische vazen. Maar zoals je hierboven al las, zijn zulke vazen ook buiten een echte must! Je kiest daarbij helemaal zelf tussen een geglazuurde of een terracotta vaas.

  • Geglazuurde keramiek laat je met een gerust hart het hele jaar door buiten staan. Die is erg stevig.
  • Een terracotta pot moet je dan weer wel binnenhalen in de winter. Zo’n pot is wel beter voor je bloemen: de wortels kunnen beter ademen.

Dankzij vazen buiten maak je je tuin en terras meteen ook wat huiselijker!

keramiek tuin potten en planten
Karakter en klasse: keramische vazen voegen heel wat meerwaarde toe aan jouw tuin en terras.

Geglazuurd als beste optie voor jouw vaas

Geglazuurde vazen zijn dus ideaal voor buiten, maar is het verschil met ongeglazuurd dan zo groot? Toch wel. Hoewel ongeglazuurde vazen relatief stevig zijn en een authentieke look hebben, raden wij toch steeds geglazuurde keramische vazen aan. Waarom? Is je aardewerk geglazuurd, dan is dat niet meer poreus, barst het minder snel en poets je het gemakkelijk. Ideaal!

rode keramische vazen geglazuurd
Geglazuurde vazen kunnen een erg gladde look hebben, maar dat hoeft niet.

Heb jij thuis al enkele leuke exemplaren staan? Of heb je na dit artikel net extra veel zin om naar de winkel te hollen voor je eigen keramische vaas? Voor nog wat extra inspiratie hebben wij hieronder alvast nog enkele inspirerende foto’s toegevoegd. Aarzel niet om ze te pinnen op je favoriete Pinterestbord!

21/06/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?