Je muur opfleuren: 3 suggesties voor een complete make-over

roze en groene posters in salon met dezelfde kleuren

Daar zit je dan, te staren naar die saaie witte muur. Je wilt wel wat anders, maar hoe pak je dat aan? Er zijn zo ontzettend veel verschillende opties en mogelijkheden dat je door het bos de bomen bijna niet meer zit. Geen paniek, wij geven je drie suggesties waarmee je jouw muur in een mum van tijd omtovert tot een compleet nieuwe muur!

#1 De kwast: een likje verf doet wonderen

Je kan heel eenvoudig zelf de handen uit de mouwen steken en de muur voorzien van een nieuw likje verf. Je zult versteld staan van wat een nieuwe en frisse kleur op de muur doet met een ruimte. Vind je een hele muur in een bepaalde kleur te heftig? Je kunt ook voor een strook in een bepaalde kleur gaan. Geef de muur tot een hoogte van 1,5 meter een kleurtje en laat de rest daarboven met rust. Het breekt de muur en maakt het daardoor een stuk levendiger. Of wat dacht je van een verticale strook of een diagonaal?

Mag het iets uitbundiger en ben je fan van patronen en motiefjes, dan is verven misschien niet de allerbeste optie. Het kan natuurlijk wel, maar het werken met sjablonen en alles heel goed afplakken kost ontzettend veel tijd en energie. En dan is het nog maar de vraag of het eindresultaat het resultaat is dat jij voor ogen hebt. In dat geval is behang een beter idee. Als je kwalitatief behang uitkiest, dan zie je de storende naden tussen de verschillende banen ook nagenoeg niet. Dat scheelt jou een hoop schilderwerk en je hebt toch een ‘nieuwe’ muur!

behangpapier met bloemen

#2 De plank: ruimte voor creativiteit

Het klinkt bijna te simpel, maar een wandplank is een heel goede manier om je muur aan te pakken. Het leuke daarvan is dat een plank nooit alleen komt. Je zet er immers van alles en nog wat neer. Foto’s, beeldjes, souvenirs, planten: je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het erop kwijt. Daarom is een wandplank ook een vrij veilige keuze. Wat je neerzet, haal je net zo gemakkelijk weer weg. Perfect om lekker te experimenteren.

Bij de keuze voor de plank zelf kan je ook nog eens alle kanten uit: van strak & modern naar natuurlijk & robuust. Als je de wandplank eenmaal hebt hangen, begint het leukste stuk: beginnen decoreren.

wandplank met kaders
De posters beu? In 1-2-3 vervang je ze door plantjes of andere decoratie! Foto bij homedeco.nl (Pinterest).

#3 De wanddecoratie: hoe persoonlijker, hoe beter

Een andere eenvoudige manier om je muur op te fleuren is wanddecoratie. Als je kijkt naar de verschillende soorten wanddecoratie, dan zijn er ontzettend veel verschillende materialen en formaten waar je uit kunt kiezen. Denk aan verschillende schilderijen, foto’s, posters & kunstwerken om je muur op te fleuren. Toch blijft het jammer dat iedereen zomaar hetzelfde als jou kan kopen.

Wanddecoratie laten drukken met een eigen ontwerp is minstens zo leuk. Een eigen foto op canvas is vaak ook nog een stuk goedkoper dan een standaard doek uit de winkel. Vakantiefoto’s afstoffen dus en een geschikt exemplaar laten drukken! Ben je uitgekeken op de afbeelding? Geen probleem, met hetzelfde gemak hang je een ander exemplaar op. Ideaal!

persoonlijke foto's op canvas
Je eigen foto’s geven je muur charme & persoonlijkheid. Foto bij bestecanvas.nl (Pinterest).
18/10/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?