Maak van jouw huisnummer de blikvanger van je gevel

Je hebt het vast al eens meegemaakt: Je rijdt achter een auto die amper 10 km per uur lijkt te halen. Jouw frustratie? Geef gas! Zijn of haar frustratie? Hang dan toch je huisnummer duidelijk aan je voordeur of brievenbus! En geef toe, als je dát zou weten zou je meer begrip tonen. Een huisnummer is niet alleen ontzettend handig, maar kan ook dé eyecatcher van jouw gevel worden. Inspiratie & ideeën vind je hier!

1 huisnummer, 2 vereisten

Je huisnummer kies je niet zelf, je huisnummerbord of plaatje wél. Hoe dat er precies uitziet, mag je vandaag helemaal zelf kiezen, al houd je het best wel rekening met de volgende 2 belangrijke vereisten.

Leesbaarheid boven alles

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je huisnummer leesbaar is vanaf de straat. Of je nu in een rijhuis vlak aan de stoep woont of een lange oprijlaan voor je woning hebt, de postbode komt ongetwijfeld langs. Zorg dat het nummer groot genoeg is én zichtbaar als het donker is.

groot
Klaar & duidelijk! Foto bij wonen.nl (Pinterest).

Wist je dat… huisnummers niet willekeurig aan 1 kant van de straat beginnen en aan de andere kant eindigen? Men begint, volgens de regel, te tellen vanaf het uiteinde dat het dichtst bij het (oorspronkelijke) gemeentehuis gelegen is.

Stijlkeuzestress

Pleeg ook zeker geen stijlbreuk. Ook al vind je dat huisnummer maar bijzaak, een huisnummerbordje in de stijl van je huis is een must. Zolang jouw huisnummer leesbaar is, mag je out of the box denken. Ga jij voor een landelijk exemplaar waar je je naambordje in integreert of houd je het strak & stijlvol met een modern exemplaar zonder tierlantijntjes?

DIY: persoonlijker wordt het niet

Een huisnummerbord dat écht bij je woning en je persoonlijkheid past ten slotte, vind je niet altijd in de winkel. Steek daarom de handen uit de mouwen en maak je huisnummer zelf. Met hout kan je alle kanten op, van landelijk tot modern of net heel romantisch, maar ook bordverf en spijkers zorgen voor prachtige, originele resultaten.

Laat je inspireren: onze favorieten

27/10/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?