Gebrand hout, dat is houten gevelbekleding op een ander niveau

gevel in gebrand hout

Waar houten gevelbekleding trendy is, gaat gebrand hout nog een stapje verder. De combinatie van het natuurlijke karakter van hout en de eenvoud & klasse van het zwart, maken van het geheel een eyecatcher, nét omwille van de rust die het uitstraalt. Laat je inspireren.

What you see is what you get

Gebrand. Hout.

Oh wacht, ook nog duurzaam, sterk & onderhoudsvriendelijk. En diepgaand, sterk & trendy.

Een stukje geschiedenis

Gebrand hout – of toch de techniek – komt uit het oude Japan, en kreeg de prachtige naam ‘Shou Sugi Ban’. Als je enkel Japan & gebrand hout onthoudt, zit je goed! De houten planken worden aan één kant gebrand, met een koolstoflaag en de zwarte kleur als gevolg.

gevel in zwart hout
Klein, maar krachtig. Zeker in combinatie met het gewone hout & de omringende natuur. Foto bij smallhousebliss.files.wordpress.com (Pinterest).

Zwart is zwart, zou je denken, maar elke houtsoort heeft een andere uitstraling, en die verandert niet wanneer het materiaal wordt gebrand. Zo kies jij de perfecte match voor jouw woning! Ook de afwerking & combinatie met andere materialen is volledig jouw keuze!

zwarte muur in slaapkamer

Meer dan gevels alleen

Ben je net als wij fan van het zwartgeblakerde effect? Waarom zou je het dan niet doortrekken in andere delen van je woning. Bijgebouwen & omheiningen: check!

Binnenmuur? Yes please! Zwart zorgt immers voor rust in je interieur, en dít zwart is allesbehalve saai!

Wist je dat je ook perfect meubels in gebrand hout kan (laten) maken? Een robuust element in je interieur, dat je zo weer kan weghalen als je het bent.

Deze muur zorgt voor rust in de slaapkamer. Foto bij appartmenttherapy.com (Pinterest).

Wat vind je van deze gevels in gebrand hout?

Wij zijn alvast he-le-maal verkocht!

14/04/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?