De mooiste winterdecoratie voor een warm, gezellig & uitnodigend interieur

eenvoudige winterdecoratie

Hoe erg we ook uitkijken naar Kerst, oktober is écht te vroeg om de kerstboom te zetten. Maar laat dat geen reden zijn om nog geen gezellige wintersfeer in je woning te creëren. In dit artikel vind je inspiratie voor de mooiste winterdecoratie voor een warm interieur & exterieur, het hele najaar lang!

Indoor

Binnenshuis is het kleurenpallet erg belangrijk. Je wil immers dat je interieur rust & gezelligheid uitstraalt, zonder kitsch te zijn. Ga daarom voor zachte, natuurlijke kleuren zoals beige & donkergrijs. Decoreren doe je met échte winterse kleuren: donkergroen, okergeel of warm rood.

interieur met winterse kleuren

Wat de materialen betreft, kiezen we voor winterdecoratie resoluut voor de natuur. Hout & wol zorgen voor instant gezelligheid, maar ook pels is erg populair, bijvoorbeeld in de vorm van kussens of dekentjes.

De afwerking bestaat uit typische winteritems. Kaneelstokjes, gedroogde vruchten, (eucalyptus)takken en lichtjes in alle vormen & maten zijn onmisbaar. Wij vertellen je alvast hoe je sinaasappels eenvoudig kan laten drogen:

gedroogde sinaasappel
  1. Snijd de sinaasappels in dunne schijfjes (hoe dunner, hoe beter)
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  3. Rooster de schijfjes zo’n 3-4 uur en draai ze elke 45 minuten om.
  4. Rijg ze aan een touwtje, stop ze in een glazen bokaal of kleed er je tafel mee aan.

Outdoor

Hoewel we in de winter het grootste deel van onze tijd binnen doorbrengen, kan ook je tuin of terras wel wat sfeervolle winterdecoratie gebruiken, al is het maar om naar te kijken vanuit je zetel. Onze tips om je zomerterras om te toveren in een cosy winterterras vind je hier.

winterdecoratie aan voordeur

Een eerste indruk maak je maar 1 keer. Kleed daarom ook je voordeur aan in een gezellige wintersfeer om gasten (en jezelf) meteen een warm thuisgevoel te geven.

Een paar kaarsen, wat dennenappels & hout en je voordeur straalt instant gezelligheid uit. Foto bij makingitinthemountains.com (Pinterest).

Partytime

Een feestje gepland in de winter dat buiten de feestdagen valt? Hét uitgelezen moment om je decoratieskills boven te halen en het (tuin)feest onder te dompelen in een warme wintersfeer! De keywords? Licht & warmte! Voorspellen ze écht koud weer? Dan voorzie je het best de mogelijkheid om binnen te kunnen feesten.

Let there be light!

Hoewel lichtjes altijd voor gezelligheid zorgen, is licht tijdens de donkere maanden eens zo belangrijk. Ga voor lichtsnoeren (ja hoor, dat mag je kerstverlichting zijn), lampions & kaarsen, zowel tuinkaarsen als kleine kaarsjes op de tafels.

Hot stuff!

De tweede sleutel tot succes voor je winterfeest is warmte, en daar kan je op heel wat verschillende manieren voor zorgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • vuurkorven (mét marshmallows) of gasbranders
  • dekentjes & sjaals
  • soep, warme chocolademelk & glühwein

Wat dacht je van een winterhuwelijk? Origineel, gezellig én onvergetelijk!

23/10/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?