Containerwoning [5 voordelen]: het moderne huis van de toekomst!

containerwoning

Wonen in een container? Geloof het of niet, maar het wordt steeds populairder. Niet moeilijk als je weet dat het veel goedkoper is dan een klassieke woning, maar je wat indeling en inrichting betreft wel dezelfde opties hebt. Een containerwoning is dus helemaal niet lelijk en benauwd, maar zelfs luxueus en modern! Benieuwd? Laat je inspireren door deze vijf belangrijkste voordelen van containerwoningen.

Voordeel 1: je spaart heel wat kosten uit

Een van de grootste voordelen van een containerwoning? De enorm lage kostprijs! Tussen de €15.000 en €30.000 heb jij al een container met alles erop en eraan: een heel pak goedkoper dan de klassieke woningen van minstens €250.000 dus! Zeker als je weet dat de gemiddelde prijs van een woning in ijltempo blijft stijgen, is zo’n containerwoning extra interessant. Niet moeilijk dat dit soort huisvesting vooral populair is bij pas afgestudeerden.

containerwoning verlicht bij valavond
Een stijlvolle en luxueuze woning voor een spotprijs? Dat is een containerwoning!

Voordeel 2: de containerwoning is in een mum van tijd geplaatst

Een andere troef is de snelle plaatsing van zo’n container: in minder dan een half jaar trek jij er al in! Eerst wordt je container in drie à vier maanden volledig instapklaar gemaakt in een atelier. De eigenlijke plaatsing neemt daarna een of twee weken tijd in beslag. Een sneloplossing dus!

grote, witte, open woning met grote raampartijen
Of je nu kiest voor een basiscontainer of je net architecturaal begint te experimenteren door verschillende containers op en naast elkaar te zetten: de plaatsing gebeurt in sneltempo.

Voordeel 3: de containerwoning is ultramilieuvriendelijk

Een containerwoning pakt uit met een sterk staaltje ecologisch vernuft. Heb je altijd al gedroomd van een volledig autonome woning zonder gas-, water-, riool- en elektriciteitsaansluiting? Dat is perfect mogelijk! Want een containerwoning uitrusten met zonnepanelen, een warmtepomp en dubbel glas is absoluut geen struikelblok. De normen voor energiezuinig wonen halen en zo dure energierekeningen vermijden? No problemo!

witte containerwoning
Zonnepanelen, warmtepomp, airconditioning … richt je containerwoning in met alle nodige snufjes.

Voordeel 4: van containerlook tot hout, je bent volledig vrij in gevelbekleding

Niet zo’n fan van die aparte containerlook? Geen enkel probleem. Bepleistering, hout of andere gevelbekleding verstoppen de buitenkant van de metalen constructie en zorgen meteen ook voor een isolerend effect. Win-win! Juist wel een fan van die industriële look? Dan behoud je de buitenkant van de container in al z’n glorie.

Tip: Zoek je nog iemand die de gevelbekleding voor jou komt uitvoeren? Gebruik dan zeker de gratis offerteservice van bouwplatform Offrea!

Ook voor de binnenkant heb je dezelfde mogelijkheden als bij elke andere woning. Behangen, schilderen, hout … mogelijkheden genoeg om een warm en gezellig gevoel naar je container te brengen.

houten gevelbekleding containerwoning
De houten gevelbekleding laat de industriële containerlook verdwijnen.

Voordeel 5: je kunt creatief omgaan met de beschikbare ruimtes

Hoe kleiner de ruimte, hoe creatiever je met beschikbare oppervlakte moet omgaan. Denk dus op voorhand goed na over hoe je de wooncontainer precies wilt invullen. Breng je veel tijd door in de woonkamer? Reken dan wat meer plaats voor je salon. Voel je je net meer thuis in de keuken, dan moet die ruimte wat groter zijn. Geef dat zeker door aan de architecten!

Ook cruciaal bij containerwoningen: de lichtinval. Voorzie minstens één zijde met grote panoramische ramen: je geniet zo niet alleen van je omgeving, door het vele licht lijkt de woning ook groter!

containerwoning op water
Tip: gebruik meerdere containerwoningen om een grote maar goedkope villa te creëren.

De rest van de indeling en inrichting is volledig hetzelfde als bij een klassiek huis: elke mogelijkheid die je daar hebt, heb je ook voor een containerwoning. Nog wat extra tips nodig om kleinere kamers in te richten? Neem dan zeker hier eens een kijkje.

En jij, wat vind jij van een containerwoning? Laat het ons weten in de comments!

31/08/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?