Operatie appel decoratie: 5x inspiratie voor appels in je keuken & interieur

tafel met appel decoratie

Jonagold, Granny Smith, Boskoop, Pink Lady… Net zoveel jij appelsoorten kan opsommen, zijn er mogelijkheden om het fruit in je keuken & interieur te verwerken. Deze herfst appels op overschot? In dit artikel vind je inspiratie voor de leukste appel decoratie, recepten en inspiratie! De herfst in het land = appels in huis.

#1 In de keuken: appelmoes, appeltaart & appelcrumble

Klein gelukske: De heerlijke geur van verse appeltaart die je tegemoet als je de voordeur opent.

Appels horen absoluut thuis in de keuken. Verwerk ze in appelmoes, appelcrumble of appeltaart en maak je hele gezin instant gelukkig. Ga alvast aan de slag met dit eenvoudige recept voor appelcrumble.

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 6 appels
  • 100 + 50 g suiker
  • 175 g bloem
  • 100 g boter
  • kaneel & citroensap

Snijd de appels in stukjes en stoof ze aan met 50 g suiker, een beetje critroensap en kaneel. Schep de appels in een ovenschaal. Meng de bloem met de boter en de rest van de suiker, en verdeel het mengsel over de appels. Bak de crumble goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.

#2 DIY: kaarsenhouders

Geen held in de keuken, maar wel creatief? Probeer dan deze appel decoratie eens uit: appel-kaarsen! Het enige wat je hoeft te doen is een stukje uit de appel snijden waar het theelichtje moet komen. Eenvoudig, mooi én origineel.

kaarsjes in appels
Met deze originele kaarsenhouder blaas je je gasten vast en zeker omver deze herfst!

#3 Bloemen & kransen

Kransen oubollig? In geen geval! Appels lenen zich perfect voor prachtige herfst-of winterkransen. Combineer met groen (bv. appelblad) en ander fruit of bloemen voor een klassiek effect. Een moderne, eigentijdse krans creëer je dan weer door volledig voor appels te gaan en het geheel strak te houden.

#4 Gedroogde appels: to eat or not to eat?

Rood niet zo jouw kleur en bakken niet echt jouw ding? Gedroogde appels to the rescue. Gedroogde appelschijfjes zijn heerlijk als gezonde snack, staan prachtig in bokalen en vormen een mooie (eetbare) toevoeging aan je herfsttafel. To eat or not to eat? De keuze is aan jou.

gedroogde appels

#5 (Sier)appels overal

Om creatief te zijn met appels & appel decoratie hoef je zelfs geen groot kook- of knutselwonder te zijn. Een rieten mand vol appels of een paar stuks op tafel geven je interieur meteen een warme, gezellige uitstraling. De herfst was nog nooit zo mooi.

Tip: Alle appels zijn geschikt voor een plaats in je interieur, maat sierappels, zowel de grote als de kleine blijven het langst mooi.

potjes met appels
Zo schattig & simpel kan het zijn. Foto bij flickr.com (Pinterest).

En jij? Ga jij voor een zoete herfst? Laat het ons weten!

12/10/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?