Appartement aan zee inrichten: zo doe je dat

Genieten van dat heerlijke zon-zee-strandgevoel in je eigen appartement aan zee? Dan moet ook je interieur helemaal in thema zijn! Gelukkig is een flat aan de kust inkleden helemaal niet zo moeilijk. Hier lees je alvast enkele tips & tricks!

Licht, licht en nog eens licht in je appartement aan zee

Natuurlijk zonlicht binnen

Regel nummer 1: laat zo veel mogelijk licht binnen! Zo zijn grote ramen een echte must in je appartement aan zee. Zit je aan de zeedijk, heb je ook nog eens meteen dat prachtige uitzicht waarvan je kunt genieten.

Waarom licht zo belangrijk is? Dan lijkt je appartement veel groter! Het licht kruipt immers tot in alle hoekjes en kantjes en zorgt voor een open gevoel. Veel en grote vensters laten plaatsen is dus de boodschap!

Verlichting voor ’s avonds

Maar hoeveel ramen je appartement ook heeft, ’s avonds heb je uiteraard wel extra verlichting nodig. Ledstrips en indirecte verlichting zorgen meteen voor wat meer sfeer: je interieur lijkt zo éxtra gezellig. Op de plaatsen waar je nog wat bijkomend licht nodig hebt, bijvoorbeeld boven het kookvuur of naast de zetel, hang of zet je nog een mooi set lampen.

Ook lichte kleuren voor muren, vloeren & meubels

Er zijn nog andere manieren om te vermijden dat je appartement aan zee te donker wordt: door je muren, vloeren en meubels lichte kleuren te geven. Denk aan wit, beige of pastelkleuren. Ook lichtblauw is een zeer leuke kleur voor een appartement aan de kust: het doet meteen denken aan de zee! Tot slot zijn meubels in lichtkleurig hout een echte aanrader: zo krijgt je interieur meteen heel wat karakter en sfeer. Gezelligheid troef!

Multifunctionele & zwevende meubels

Een appartement is niet altijd zo groot. Weinig plek om meubels te zetten? Dan zorg je toch gewoon voor multifunctionele meubels: dan heb je er minder nodig! Een zitbank waarin je de dekens legt, een tafel die je openklapt wanneer er extra gasten komen eten… En jij houdt genoeg open ruimte over. Hoe meer oppervlakte er zichtbaar is, hoe groter het appartement lijkt.

Zorg daarom zeker ook voor meubels op pootjes. Sofa’s of kasten die vol op de grond staan, creëren een breuk in de ruimte. Dat zal de kamer en het appartement verkleinen. Bovendien maken meubels op pootjes je appartement ook simpelweg moderner en geven die toch die extra touch.

Is je appartement aan zee een tweede verblijf? Dan ben je misschien minder geneigd om nieuwe, dure meubels te kopen, en gebruik je liever zetels en tafels die je al hebt staan. Dat is uiteraard geen enkel probleem, zolang die maar bij elkaar passen. Pimp bijvoorbeeld je meubels om ze allemaal dezelfde stijl te geven. Op rommelmarkten en in tweedehandswinkels tik je ongetwijfeld ook goedkope maar mooie exemplaren op de kop.

Appartement aan zee met bijhorende accessoires

Je raadt het waarschijnlijk wel: houd je aan het principe less is more. Al hoef je natuurlijk ook weer niet alle decoratie te laten. Hang een mooie foto van de familie of poster van de zee aan de muur, leg een zeester op de commode, zet bloemetjes van crêpepapier in een lege vaas… Zo breng jij de zee en het strand naar je interieur zonder je appartement te vol te zetten.

15/04/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?