Het nut van woningverzekering met optie tuin

 De tuin wordt vandaag beschouwd als een volwaardige leefruimte, als het verlengde van ons interieur. We besteden veel tijd en aandacht aan de tuin. Maar heb je al eens gedacht aan de mogelijke gevolgen van storm of diefstal? Is het nuttig om jouw tuin te verzekeren?

De tuin, een echte leefruimte

Vanaf de eerste mooie lentedagen, wordt de tuin het natuurlijke verlengstuk van onze woning. Het is een plaats voor ontspanning en gezelligheid, het is bron van groen. Heel wat mensen besteden dan ook heel wat tijd en geld om van hun tuin een volwaardige leefruimte te maken. Design tuinmeubelen, een pergola, een ingericht terras en buitenkeuken, een zwembad, zeldzame planten of een fontein. Maar is al dit moois ook verzekerd?

Woningverzekering

Een woningverzekering dekt in de eerste plaats schade toegebracht aan het huis en de inhoud ervan. Sommige verzekeringscontracten dekken ook schade aan de tuin, zoals diefstal of stormschade aan tuinmeubilair of een barbecue, maar meestal blijft deze dekking beperkt.

Staan er zaken in jouw tuin met een aanzienlijke financiële of emotionele waarde? Dan moet je ze ook correct verzekeren! Dat kan met de optie tuin.

Wat dekt de optie tuin?

Een pergola, een zwembad, een vijver, fruitbomen… Jouw tuin is vaak veel geld waard. Dankzij de optie tuin kan je dit kapitaal beschermen.

De bescherming van de optie tuin gaat veel verder dan de woningverzekering en dekt volgende schadegevallen:

  • Een storm vernielt de pergola in jouw tuin;
  • Een overstroming vernielt jouw zwembad;
  • Jouw Toscaanse bloempotten met laurierplanten worden gestolen;
  • Een lek in jouw stookolieketel veroorzaakt zware bodemvervuiling;
  • Jouw oogstrijpe groenten worden beschadigd door wild.
  • Enz.

Jouw tuin zal perfect verzekerd zijn, mits een kleine toeslag op jouw woningverzekering.

Opgelet: niet alle verzekeraars bieden de mogelijkheid om de woningverzekering uit te breiden met deze optie. Meer informatie over de optie tuin.

14/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?