Study Protect: verzeker de hogere studies van je kind

Vertrekken je kinderen binnenkort op kot? Ze loslaten en zelf achterblijven met een leeg nest, het is een hele stap en dat creëert onzekerheid. Een woningverzekering die ook het studieverblijf van je kinderen dekt kan alvast een hele geruststelling bieden. Maar wist je dat er ook een aanpaste verzekering bestaat die de kosten van de hogere studies van je kinderen dekt als een van de ouders onverwacht wegvalt?

Studies verzekeren met Study Protect

Elke ouder wil zijn kind de kans bieden om verder te studeren. Maar het leven is onzeker en een onverwacht overlijden van een ouder kan alles op de helling zetten. Daarom heeft DVV verzekeringen een uniek concept uitgewerkt om de studies van kinderen veilig te stellen: Study Protect. Dit product is een tijdelijke overlijdensverzekering, waarbij het verzekerde kapitaal dient om de studiekosten van je kind verder te kunnen betalen mocht jij en/of je partner vroegtijdig overlijden. 

Wie kan gebruik maken van Study Protect?

De verzekering Study Protect werd speciaal ontwikkeld voor ouders waarvan een of meerdere kinderen hogere studies aanvatten en die willen dat hun kinderen hun studies probleemloos voortzetten bij vroegtijdig overlijden van een (of beide) ouder(s).

De voordelen van Study Protect

  • De duur van de verzekering komt overeen met de duur van de studies, met een minimum van een jaar en een maximum van vijftien jaar. Je kan bovendien afwijken van de officiële duur van een bepaalde studie. Het verzekerde bedrag neemt af naarmate de studies vorderen. Stel je voor dat een jaar studies 5.000 euro kost en dat je de studietijd van je kind op vier jaar schat, waarvan drie studiejaren en een reservejaar om te bissen of op erasmus te vertrekken. In dat geval zal tijdens het eerste jaar 20.000 euro gedekt zijn, tijdens het tweede jaar 15.000 euro, enz.
  • Je hebt ook de mogelijkheid om een voorverzekering af te sluiten en hoeft dus niet te wachten tot je kind begint met studeren. Tijdens de periode voor het begin van de studies, zal de verzekerde som vaststaan en niet afnemen.
  • Study Protect laat je ook toe rekening te houden met toekomstige stijgingen van de studiekosten.
  • Als je als ouder kiest voor Study Protect en je overlijdt, dan zal de verzekeringsmaatschappij het verzekerde bedrag aan het begunstigde kind uitbetalen.
  • Je bepaalt in overleg met de verzekeringsmaatschappij of je opteert voor een uitkering onder de vorm van een eenmalige betaling of voor een maandelijkse uitkering in de vorm van een lijfrente.
  • De uitbbetaling zal doorgaan, ook als je kind beslist om zijn studies stop te zetten na je overlijden of dat van je partner.

Hoeveel kost een Study Protect verzekering?

De kost van een Study Protect verzekering is afhankelijk van:

  • Het bedrag dat je wil verzekeren om de studies van je kind te dekken. Dit bepaal je samen met je verzekeringsmaatschappij. Het bedrag is afhankelijk van de geschatte inschrijvingskosten, het studiemateriaal, het kot, het vervoer, enz. Je kan de studiekosten gemakkelijk inschatten dankzij de berekeningsmodule van DVV.
  • Je gezinstoestand: je leeftijd bij het afsluiten van het contract en het feit of je een verzekering wenst af te sluiten waarin enkel jijzelf of ook je partner verzekerde is.

Voor een gedetailleerde berekening van de studiekosten en een voorstel van een premie aangepast aan je persoonlijke situatie, kan je contact opnemen met je DVV consulent.

15/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?