Sparen dankzij woonkrediet: vervroegde terugbetaling

Zoek je een manier om meer te sparen? De vervroegde terugbetaling van jouw woonkrediet is een interessante formule om te besparen!

Gebruik jouw hypothecaire lening om te sparen

Wist je dat je jouw woonkrediet kan gebruiken om te sparen? Stel je voor dat je 100.000 euro leent aan een rentevoet van 4,3%, op een termijn van 25 jaar en dat je maandelijks 239,92 euro afbetaalt. Tien jaar later heb je 10.000 euro gespaard en je wil met dit geld een jouw krediet vervroegd aflossen. Dankzij deze terugbetaling, zullen jouw aflossingen met 53,99 euro per maand afnemen. Zo kom je op een maandelijks af te betalen bedrag van 485,93 euro en kan je heel wat geld sparen!

De vervroegde terugbetaling: een rendabele oplossing?

Maar is het ook echt rendabel om te sparen dankzij het systeem van de vervroegde terugbetaling? Sparen op jouw hypothecaire lening hangt altijd af van enkele factoren:

  • Hoe hoger de rentevoet van jouw lening, hoe interessanter het is om jouw lening vervroegd af te betalen.
  • Hoe langer de afbetalingstermijn, hoe interessanter deze formule.
  • Als je jouw hypothecaire lening voor een bepaalde termijn wil terugbetalen, moet je eerst nagaan of hierdoor je jouw fiscaal voordeel niet deels verliest. Als dit het geval is, is het minder interessant om een vervroegde terugbetaling te doen.
  • De financiële instellingen eisen bij een vervroegde terugbetaling meestal een wederbeleggingsvergoeding. Deze kost wordt echter snel weer rendabel!

De vervroegde terugbetaling: een interessante oplossing?

Ook al wordt het in de praktijk weinig gedaan, de vervroegde terugbetaling is een interessante formule. Maar mensen houden van het veilige gevoel van wat geld op het spaarboekje te hebben staan, zelfs als de spaarders vandaag een beetje geld verliezen door de inflatie. Anderzijds betekent dit ook niet dat je jouw rekeningen moet plunderen om jouw hypothecaire lening sneller terug te betalen. Het blijft belangrijk om een kleine reserve aan spaargeld opzij te houden!

Bron: monargent.lecho.be

Meer weten over de vervroegde terugbetaling? Informeer bij jouw kredietverstrekker.

20/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

B
Barbara

Excellent way of telling, and pleasant post to take facts concerning
my presentation topic, which i am going to deliver in academy.

Look at my blog … more helpful hints, http://www.atlantatractortrailerparking.com,