Inbraak beveiliging – enkele tips!

Je komt terug thuis na een tijdje afwezigheid en je stelt vast dat er is ingebroken. Inbraak is in België een van de drie meest voorkomende vormen van criminaliteit. Het is dus heel belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen tegen diefstal te nemen! Enkele tips voor een efficiënte inbraak beveiliging

Inbraak : echte schade

Naast financiële schade voor de slachtoffers, veroorzaakt inbraak ook heel vaak aanzienlijke emotionele schade. Spijtig genoeg zijn veel woningen onvoldoende beschermd tegen deze vorm van criminaliteit en zouden veel inbraken vermeden kunnen worden mits enkele eenvoudige maatregelen. Wacht niet tot je slachtoffer wordt om je te beschermen!

Beveiliging woning: neem goede gewoontes aan

Het eerste wat je moet doen om jouw woning te beveiligen tegen inbraak is goede gewoontes aannemen. Wanneer je jouw huis verlaat, zelfs voor korte duur, moet je altijd de ramen en deuren sluiten. Als je op vakantie vertrekt of lange tijd afwezig bent, geef dan niet de indruk dat jouw woning verlaten is. Vraag aan jouw buren, vrienden of familie om jouw brievenbus leeg te maken en laat jouw gras afrijden.

Bescherm jouw woning tegen diefstal: inbraak beveiliging

Om inbrekers het leven moeilijk te maken, moet je jouw woning beveiligen. Plaats een alarminstallatie, dubbele beglazing, extra sloten op jouw ramen en deuren en een brandkast om dure voorwerpen op te bergen.

Neem een diefstalverzekering

Om jouw thuis beter te beschermen en om met een gerust gemoed te behouden, kan je ook een diefstalverzekering nemen! Het principe van een diefstalverzekering is dat eventuele schade vergoed wordt in geval van inbraak. Door een diefstalverzekering te nemen, zal de verzekeringsmaatschappij de waarde van de gestolen goederen terugbetalen, evenals de inbraakschade, vandalenstreken die werden toegebracht aan het gebouw en medische kosten bij een gewelddadige inbraak. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden zelfs een optie tuin aan en dekken ook schade toegebracht aan de tuin, zoals diefstal van tuinmeubelen of een barbecue.

Wist je ook dat sommige verzekeringsmaatschappijen een korting op de verzekeringspremie bieden als je een alarminstallatie plaatst en wanneer je maar een deel van jouw inboedel verzekert (het is zeldzaam dat dieven de volledige inboedel meenemen).

01/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?