Ik ga op reis en ik neem mee: mijn woningverzekering

Wist je dat jouw woningverzekering ook jouw vakantiewoning dekt? Met een woningverzekering zijn tijdelijke verblijven zoals een hotelkamer of een gehuurd vakantieverblijf gratis verzekerd.

De woningverzekering

Een woningverzekering, dat betekent dat je beschermd bent tegen de financiële gevolgen van materiële schade toegebracht aan jouw woning of inboedel. Wordt jouw woning beschadigd door brand, storm en hagel, waterschade, glasbreuk of natuurrampen? Dan kan je beroep doen op jouw woningverzekering. Daarnaast ben je ook verzekerd tegen burgerlijke aansprakelijkheid, oftewel voor schade die jouw gebouw of inboedel aan anderen berokkent.

Maar er zit soms meer in een woningverzekering dan je denkt…

Woningverzekering ook voor vakantiehuis

Ga je op vakantie? Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden performante woningverzekeringen die er niet alleen voor zorgen dat jouw woning in België gedekt is, maar die ook jouw hotelkamer of gehuurde vakantiewoning verzekeren. Een mooi voorbeeld hiervan is de Cocoon-woningverzekering, die een dergelijke brede basisdekking biedt. Concreet betekent dit dat je ook verzekerd bent voor materiële schade die je toebrengt aan jouw tijdelijk verblijf of de inhoud ervan.

Daarnaast kan je nog kiezen voor een bijkomende dekking tegen diefstal. De diefstalverzekering van DVV vergoedt je ook als je in het buitenland slachtoffer wordt van diefstal met geweld op straat of van diefstal in jouw gehuurde vakantieverblijf of hotelkamer.

Een vakantiewoning waarvan je eigenaar bent valt echter niet onder de uitbreiding van de woningverzekering van je hoofdverblijfplaats.

26/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?