De fiscale voordelen van langetermijnsparen

Je hebt jouw woonkrediet terugbetaald, hoe kan je blijven genieten van een belastingvoordeel? Er bestaan verschillende formules om te kunnen genieten van een belastingvermindering en langetermijnsparen is hier een perfect voorbeeld van.

Wat is langtermijnsparen?

Velen onder ons krijgen koude rillingen bij de gedachte dat ze elke maand moeten rondkomen met een wettelijk pensioen als enige bron van inkomsten. Voor de meeste Belgische belastingbetalers zal het pensioen ook niet meer bedragen dan de helft van het huidige inkomen. Daarom is het aangeraden om op tijd te beginnen met langetermijnsparen. Langetermijnsparen betekent dat je elke maand een bepaalde som geld opzij zet. Zo kan je een mooie reserve opbouwen voor jouw oude dag. Maar dat is niet alles! Langetermijnsparen biedt ook een groot fiscaal voordeel.

Langetermijnsparen en belastingvermindering

Het geld dat je spaart levert niet alleen interesten op, maar geeft jou ook een fiscaal voordeel. De fiscus beloont jouw inspanningen om te sparen met een belastingvermindering. Voor elke schijf van 100 euro die je op de bank plaatst, betaal je namelijk 30 euro minder belastingen. Zo kan je dus elk jaar een mooie som terugtrekken van de belastingen.

Dankzij langetermijnsparen zal je jouw wettelijk pensioen kunnen aanvullen met een mooi extraatje. Je spaart zonder risico’s te nemen en je geniet van een jaarlijkse belastingvermindering ter waarde van 30% van het geïnvesteerde bedrag!

Als je wil weten wat jouw mogelijkheden zijn, kan je een gepersonaliseerde berekening laten maken op TAXWEB.

De berekeningen worden uitgevoerd op basis van jouw inkomen en fiscale situatie. Voor meer informatie over dit onderwerp, informeer je best bij een expert ter zake.

03/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?