Krijg tot € 750 belastingvermindering voor diefstal- & brandbeveiliging

Is jouw woning al beveiligd tegen inbraak of tegen brand? Als je woning daar nog niet tegen beveiligd is, is het misschien de moeite om daarin te investeren. Als je nog dit jaar investeert in diefstal- en/of brandbeveiliging, dan kan je van de overheid een belastingvermindering tot 750 euro krijgen. Heb je vorig jaar, in 2012, al geïnvesteerd in deze beveiliging? Dan kan je tot 730 euro belastingvermindering krijgen.

Belastingvermindering voor eigenaars

Als eigenaar hoef je niet te wonen in de woning om toch van de belastingvermindering te genieten. Ook op de woningen die je verhuurt kan je hiervan genieten! Is je eigen woning of de woning(en) die je verhuurd nog niet beveiligd, dan is het dus de moeite om daar verandering in te brengen. De overheid betaalt 30% van de uitgaven voor brand- of diefstalbeveiliging terug, met een maximum van 750 euro. De vermindering wordt verleend op de uitgaven die je effectief in 2013 hebt gedaan, de werkelijke datum van de uitvoering van de werken speelt daarbij geen rol.

Belastingvermindering voor huurders

Ook als huurder kan je investeren om je gehuurde woning of appartement te laten beveiligen tegen brand en tegen diefstal. En ook dan geniet je van de belastingvermindering! Hebben zowel jij als de eigenaar investeringen gedaan, dan geniet je er allebei van, ieder voor zijn eigen uitgaven.

Welke woningen komen in aanmerking?

Niet elke woning komt in aanmerking. Belangrijk is dat het om een woning gaat, dat wil zeggen dat er mensen in moeten wonen. Bedrijfsgebouwen komen dus niet in aanmerking. Als je een deel van je woning gebruikt voor je beroep, dan komt de woning wel nog in aanmerking om van de belastingvermindering te profiteren.

Welke uitgaven geven recht op een belastingvoordeel?

Het simpelweg aankopen van een rookdetector, geeft je nog geen recht op een belastingvermindering. Om daar recht op te hebben, moet je een serieuze investering doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het investeren in veiligheidssloten, gepantserde deuren, brandwerende deuren, alarmsystemen, enz. Bovendien moeten de werken worden uitgevoerd door een erkende, vergunde firma.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de site van de Federale Overheid. Voor een lijst van erkende firma’s kan je terecht op de site van Vigilis.

21/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?