Volledige verbouwing met het oog op de toekomst

Slimme achterbouw in Ekeren

Voor deze ruime verbouwing in Ekeren kreeg DP Housing van de klant het vertrouwen in de complete realisatie van het project. Het ontwerp, de ruwbouwwerken, dakwerken, gevelrenovatie, keukenrealisatie, elektriciteit, sanitair en zelfs de schilderwerken zijn uitgevoerd en gecoördineerd onder DPHOUSING. Deze verbouwing mag gerust één van de prestigeprojecten van DP Housing worden genoemd. Laat je inspireren!

open keuken

DP Housing

DP Housing

De belangrijkste functies op de begane grond

Met het oog op een welverdiend pensioen was het doel van dit project om de meeste functies reeds onder te brengen op het gelijkvloers van dit gebouw & dat alles op een ergonomische, toekomstgerichte manier. Zo zijn de doorgangen & deuren iets breder gemaakt en is er in elke ruimte wel een knipoog naar de toekomst terug te vinden.

Zowel de keuken met aanpalende eetkamer, de badkamer, wc en wasplaats bevinden zich in de vernieuwde achterbouw van het pand, op hetzelfde niveau.

Nieuwe keuken, oude koelkast

Dé blikvanger in de keuken is ongetwijfeld de grote Amerikaanse koelkast – met vriesgedeelte. Deze was al eigendom van de bewoners, en verdiende dus een plekje in de nieuwe keuken. DP Housing nam de koelkast dan ook als een soort ‘uitgangspunt’ om de keuken rond op te bouwen. Zo werd de keuken een aangename leefruimte op maat, zowel van de bewoners als van de ijskast.

Aansluitend aan de open keuken bevindt zich een ruime leefruimte met veel lichtinval. Ook hier valt op dat er overal voldoende plaats is voorzien naar de toekomst toe.

eetkamer aansluitend aan keuken

Handig bedachte features in de badkamer

Ook de badkamer bevindt zich op hetzelfde niveau in de achterbouw en houdt rekening met de toekomst.

In de brede & diepe inloopdouche werd rekening gehouden met vanzelfsprekende en minder voor de hand liggende zaken. Zo is de vloer van de douche voorzien van een antisliplaag en werd er gekozen voor acrylwanden, die erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk zijn. Minder vanzelfsprekend, maar goed gezien is de bediening van de kraan & douchekop. De knoppen bevinden zich vooraan in de douche, zodat ze bediend kunnen worden bij het binnenstappen in de douche. De 2 grootste voordelen? Het onderhoud & het comfort. Je hoeft immers niet onder een koude waterstraal te wachten tot het water op temperatuur is.

Opvallend is misschien de enkele lavabo op het grote badkamermeubel. Die keuze werd bewust gemaakt, omdat de bewoners met pensioen zijn & drukke ochtenden met het hele gezin dus verleden tijd zijn.

badkamermeubel met enkele lavabo

Verder is ook het toilet een opvallend grote ruimte waar zelfs verwarming is voorzien om het comfort te optimaliseren.

De wasplaats: hoogtes & laagtes op de juiste plaats

Een laatste ruimte in de achterbouw is de wasplaats. Of je ook daar de toekomstvisie kan doortrekken? Absoluut!

Er werd een tablet geplaatst zodat de wasmachine & droogkast hoger staan om rugklachten te vermijden. De linnenschuiven onder het tablet vullen die vrije ruimte mooi op. Ook de uitgietbak is uitzonderlijk breed en bevindt zich laag genoeg voor extra comfort.

wasplaats

Bovendien is hier van een donkere, verstopte wasplaats geen sprake. Het grote horizontale raam zorgt voor veel licht. De was sorteren was nog nooit zo eenvoudig ;-).

Op een prachtige, comfortabele toekomst

Toen de bewoners, een gepensioneerd apotheker en zijn echtgenote, bij DP Housing aanklopten voor de verbouwing van hun achterbouw, gaven ze hen het volledige vertrouwen om het project van A tot Z te realiseren. Die uitdaging ging DP Housing niet uit de weg. Het doel: een voormalig apothekerslabo ombouwen tot een achterbouw met de belangrijkste functies voor later.

Op 10 maanden slaagde DP Housing erin van het labo deze prachtige achterbouw te maken met alles erop & eraan. De grootste moeilijkheid? De verschillende niveaus van het oude labo gelijktrekken. Voor de schilderwerken werkten ze bijvoorbeeld met een kleurconsulente om alles – van de materialen tot de muren & vloeren – op elkaar af te stemmen.

eetkamer
De kleurconsulente koos – in samenspraak met de bewoners – voor zachte tinten die matchen met de andere materialen.

Deze realisatie in Ekeren weerspiegelt dan ook perfect waar DP Housing voor staat: kwaliteit op grote of kleine schaal. Ga je met DP Housing in zee, dan behoort een volledige verbouwing zoals deze tot de opties, maar ook voor een kleiner project, zoals een badkamerrenovatie, kan je bij hen terecht. De brede waaier aan sectoren die in deze verbouwing werd opengetrokken getuigt van de diversiteit die DP Housing biedt, voor elk budget & elke situatie.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? De vakman achter dit project zal ze met plezier voor u beantwoorden. Een vraag over een specifieke foto? Klik op de foto en stel daar een gerichte vraag.

Vragen over dit project?