Zelf kussens maken voor je tuinstoelen in 3 stappen

Heb je tuinstoelen gekocht en wil je er een persoonlijke toets aan geven? Dan kun je zelf kussens maken. In dit artikel vind je een handig stappenplan waarmee je meteen aan de slag kunt!

1. Stof kiezen en afmetingen bepalen

Je gebruikt het best binnenkussens waarvoor je kussenhoezen maakt. Kies een stof die je leuk vindt en die bij je tuinstoelen past. Knip de stof voor elk kussen twee centimeter breder dan het kussen en twee keer de lengte plus vijftien centimeter. De extra stof heb je nodig voor de naad en de flap.

2. Zoom meten en vastnaaien

Werk de naden af met een naaimachine. Voorzie aan een kant een zoom van twee centimeter en naai hem vast. Aan de andere kant heb je een zoom van acht centimeter nodig. Vouw de stof, zodat de twee kanten elkaar overlappen.

3. Kanten vastnaaien

Zorg ervoor dat de kant met de print naar binnen is gericht. Naai de kanten vast en let erop dat je een kant openlaat om het kussen in te steken. Daarna vouw je de stof binnenstebuiten en klaar is kees.

Tip: Om de kussens af te werken en een persoonlijke toets te geven, kun je nog kleurrijke accessoires toevoegen, zoals stukjes lint of kant.

12/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?