Zelf kruiden kweken? Gooi je wijnkurken dan niet weg!

Wil je je eigen kruiden kweken? Dan hebben wij nog een héél leuk en supergoedkoop idee voor je: maak je eigen kruidenkaartjes van kurk en vergis je nooit meer van kruid!

Hoe werkt het?

Geef toe: is er iets mooiers dan je eigen kruiden kweken en die vervolgens te gebruiken in een lekkere, verse soep of bord dampende pasta? Het is natuurlijk belangrijk dat je het juiste kruid bij je gerecht voegt. En daar loopt het wel eens fout bij tuiniers die hun eigen kruiden kweken.

Het is namelijk niet zo eenvoudig om al die verschillende kruiden uit elkaar te houden. Zie jij het verschil tussen een bussel – pakweg – basilicum, salie, koriander of peterselie? Om je het leven gemakkelijk te maken kun je leuke naamkaartjes maken … van kurk!

Aan de slag

Het stelt écht niet veel voor. Dus ook als je niet zo handig bent, lukt dit zeker! Begin met je de naam van het kruid in de kurk te kerven. Gebruik daarvoor een aardappel- of breekmesje. Vervolgens ga je nogmaals over de gekerfde naam met een zwarte stift. Wil je een extra ‘driedimensionaal’ effect? Ga er dan nog eens over met een goudkleurig pennetje.

Het is nu enkel nog zaak om de kurk op een stokje te prikken en je originele naamkaartje is klaar. Gebruik daarvoor eventueel een satéstokje.

Uiteraard hoef je je niet te beperken tot je kruidentuin. Heb je een bloemenperkje? Doen dan gerust hetzelfde voor de bloemen. De kurken naamkaartjes staan bijzonder fraai in elk bloemenperk!

07/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?