Verven zonder borstel: Gebruik een verfspuit

Verschillende oppervlakken een mooi egale kleur geven is geen evidente klus. Het gebruik van een klassieke borstel laat vaak strepen of vegen na. Dit vervelend probleem kan je oplossen door het gebruik van een verfspuit. Het werkt snel, eenvoudig en zorgt ervoor dat de verf snel droogt. Ontdek enkele tips en voordelen om voortaan zelf aan de slag te gaan.

De voordelen van een verfspuit

Het gebruik van een verfspuit heeft enkele interessante voordelen. Het laat je toe om de meest onbereikbare plaatsen goed te schilderen, wat met een traditionele verfborstel vaak onmogelijk is. Daarbovenop schildert het snel en eenvoudig. Hierbij droogt de verf ook zeer snel, aangezien ze gelijkmatig wordt verneveld.  Indien je op de juiste manier te werk gaat, bekom je een schitterend resultaat. Doorloop alvast de volgende essentiële stappen

Verven met een verfspuit: Hoe ga je te werk?

Om een goed resultaat te bekomen, doorloop je best de volgende stappen:

1. Schuur de vorige laag grondig op, zodat de nieuwe laag goed zal hechten.

2. Verwijder vervolgens het stof, zodat er geen stofdeeltjes in de verf kunnen terechtkomen.

3. Plak de delen af die je niet wenst te verven.

4. Stel het verfpistool in (diagonaal, verticaal of horizontaal spuiten). De richting hangt af van het product dat je gaat verven.

5. Stel het verfdebiet in (hoeveelheid verf) en test eerst op een stuk karton, op deze manier kan je het pistool eerst goed afstellen. Gebruik dus liever iets minder verf per beurt, zo heb je geen last van overtollige verfdruppels.

6. Spuit vervolgens de eerste laag (eventueel nog grondlaag bij blank hout) en zorg dat je steeds op dezelfde afstand blijft (ongeveer 15cm) van het voorwerp.

7. Als de eerste laag gedroogd is, schuur je ze best even kort op. Zo werk je kleine oneffenheden mooi weg.

8. Spuit vervolgens indien nodig een tweede laag voor een feilloos resultaat.

Het gebruik van een verfspuit: Probeer het zelf!

Mits de juiste aandacht zorgt het verven met een verfspuit voor een schitterende resultaat. Probeer aan de hand van deze concrete tips zelf te verven met een verfspuit. Opgelet: Voor een uitstekend resultaat blijft het doorlopen van de juiste stappen een must!

19/08/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?