Vakantiegeld op de rekening? Tijd om energiezuinig te verbouwen!

Besteed jij je vakantiegeld liever aan je woning dan aan vakantie? Je bent lang niet de enige! Volgens een onderzoek van Honeywell gebruikt maar liefst 1 op 5 Belgen zijn vakantiegeld om in huis te klussen. Van die groep investeert meer dan de helft het geld in verbouwingen. De overige klussers gebruiken hun vakantiegeld voornamelijk om hun woning energiezuiniger te maken.

Bouwtips voor de doe-het-zelver

Heb je de doe-het-zelfmicrobe te pakken, maar twijfel je nog over de beste aanpak om je huis te verbouwen? Met onze DIY-fiches voor verbouwingen wordt zelfs de meest complexe doe-het-zelf-klus een fluitje van een cent! Je vindt er talloze tips om zelf je dak te isoleren, muren te metselen, vloertegels te plaatsen, … Is het grote werk al gebeurd en ben je volop bezig met de afwerking? Laat je inspireren door de ontelbare leuke ideeën in DIY-fiches voor afwerking!

3 eenvoudige tips om energiezuinig te verbouwen

1. Kies voor een ‘connected’ thermostaat

Wist je dat maar liefst 60% van onze energierekening bestaat uit verwarmingskosten? Met een connected thermostaat kun je de kosten aanzienlijk drukken. Je regelt er op elk moment van de dag én vanop afstand de verwarming mee en bespaart zo elk jaar gemiddeld 22% energie besparen.

2. Isoleer je zoldervloer

We isoleren onze muren en daken almaar beter, maar de zoldervloer wordt vaak vergeten. Je zoldervloer isoleren is een arbeidsintensieve klus, maar het is de moeite meer dan waard. Een geïsoleerde zoldervloer werkt namelijk als buffer tussen het dak en de ruimtes onder de zolder. Erg interessant wanneer het tropisch warm is in hartje zomer, of de temperatuur onder nul gaat in de winter!

3. Installeer hoogrendementsglas

Gewone dubbele beglazing is tegenwoordig de norm in de meeste nieuwbouwwoningen, maar eigenlijk is het al een verouderde techniek. Met hoogrendementsglas (dubbele beglazing met een (onzichtbare) metaalcoating en een gasvulling) kun je nog meer warmteverlies voorkomen.

Meer nuttige tips om energie te besparen in je woning

 

28/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?