Upcycling-idee: maak een gsm-houder van een oude plastic fles!

In enkele eenvoudige stappen heb je van een oude plastic fles een volwaardig laadstation én gsm-houder gemaakt. Je telefoon zit netjes opgeborgen terwijl hij oplaadt en de draden, die anders toch altijd in de weg liggen, zijn mooi weggewerkt. Hoe je dat allemaal klaarspeelt met een oude plastic fles en wat creativiteit? Met een goed upcycling-idee natuurlijk!

Voor we beginnen nog een woordje over upcycling: daarbij maak je van oude, afgedankte spullen nieuwe en onmiddellijk bruikbare dingen. Het beste van al: je kan alles helemaal zelf maken! Aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • een lege plastic fles van 1 liter of groter (al naargelang de grote van je telefoon)
  • touw
  • viltstift
  • een lat
  • een scherpe schaar
  • schuurpapier
  • verf
  • een krant

Werkwijze

Begin met het label van de fles te verwijderen zodat je een mooi en egaal oppervlak hebt. Als je fles groot genoeg is, kun je nog andere gadgets buiten je gsm bewaren in je upcycling-laadstation.

Snij nu een stuk touw af en bindt het rond de onderkant van de fles. Gebruik je telefoon om te bepalen waar de rand moet komen. Het touw maakt het gemakkelijk om met je stift een lijn te tekenen. Hou een paar centimeter vrij aan de achterzijde van de fles.

Om de hanger te maken gebruik je best een lat zodat je rechte lijnen naar boven kunt tekenen langs de achterzijde van de fles. Je hebt zo’n 15 centimeter nodig om genoeg plaats te creëren voor de connector van je telefoon.

Knip de voorgetekende vorm nu volledig uit.

Plaats de fles voor een stopcontact, teken de vorm er rond uit en knip ook die vorm weg. Om de scherpe kantjes van de fles wat af te vlakken kun je het schuurpapier gebruiken. Daardoor voorkom je beschadiging aan je gsm-lader.

Voorzie je laadstation nu van een fleurig likje verf. Gebruik daarvoor bij voorkeur een spuitbus.

Je upcycling-laadstation is klaar. Hang het voor een stopcontact, plug je gsm in én geniet van je knutselwerk!

Bron: PopSugar

15/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

J
Jef

Holy schit