Tuinplanten binnen zetten voor de winter

De herfst is in het land, de winter staat voor de deur en dat voelen de planten. Hoog tijd dus om de meest kouwelijke planten binnen te zetten. Zo kunnen ze de winter in een warme en droge omgeving doorbrengen. Homeproved geeft je enkele tips je planten tijdens de winter binnen te zetten.

Welke planten moet je binnen zetten?

Binnenplanten die je tijdens de zomer naar buiten hebt verhuisd, zijn de eerste kandidaten om een warme plek op te zoeken. Tropische planten verdragen de koude ook niet. Tijd dus om ze binnen te zetten en ze in grote potten te plaatsen.

Over welke planten spreken we eigenlijk? Planten die je tijdens de winter best binnen zet zijn: palmbomen, banaanbomen, geraniums, begonia’s, laurierbomen, bougainvilletjes, klimopplantjes, kerstcactussen, petunia’s, fuchsia’s,… Je kan ze best snoeien vooraleer je ze in huis haalt.

Verzorg je planten voor je ze binnen zet

Zet geen planten binnen die overspoeld zijn door insecten of schildluizen want dan loop je het risico dat ze andere planten besmetten. Behandel ze met zeepwater: plaats ze er gedurende een half uur in. Was daarna de twijgjes en takken.  Als je niet zeker bent of een plant besmet is, raden we je aan om hem gedurende een maand in een doorschijnende plastic zak te plaatsen en hem regelmatig af te spoelen en te behandelen.

Nog een tip: gebruik alleen natuurlijke producten om je planten te voeden en onderhouden.

Let er wel op dat je de planten tijdens de winter minder water geeft.

01/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?