Tuin trends 2012: de nieuwe materialen

Hout, riet, glas, smeedijzer,… tuinmeubels kleden de terrassen aan en zorgen voor een gezellige buitenruimte. De lente laat zich voelen en we kunnen reeds zien wat de grote tuinmeubel trends zijn die we over enkele maanden op de Belgische terrassen zullen terugvinden. Hier zijn de tuin trends 2012.

Hout, de grote trend voor 2012

Meubels in tropisch hardhout als eucalyptus of bankirai of in zacht hout als berk of spar, hout is een blijvende waarde voor de zomer van 2012. Teak tuinmeubelen zijn een blijver, ook tijdens deze zomer!

De houten tuinmeubels worden meestal behandeld zodat ze het grillige Belgische klimaat kunnen doorstaan. Dit materiaal wordt dus gebruikt voor tuintafels, tuinstoelen, tuinbanken, maar ook meer en meer om meer cachet te geven aan de tuin met kleine of grotere pergola’s.

Hout is een grote klassieker en kan je combineren met verschillende kleuren en materialen, als linnen, katoen of geweven polyester.

Synthetische materialen

PVC, polyester, vlechtwerk, geweven polyester,… synthetische stoffen hebben een brede waaier aan toepassingen. Deze materialen zijn licht, herbruikbaar, afwasbaar, makkelijk in onderhoud en ze weerstaan goed aan het Belgische klimaat. Is het nu voor tuinmeubels of voor luifels en parasols, synthetische stoffen zijn een ideaal materiaal voor tuinmeubelen!

Tuinmeubilair in synthetische materialen zijn niet meer zoals vroeger. Hun design wordt continu verbeterd, de fabrikanten doen er alles aan om hen een mooi uiterlijk te geven. Tuinmeubelen vlechtwerk worden bijvoorbeeld gemaakt uit gevlochten synthetische materialen. Dat geeft een rotan tuinmeubelen uiterlijk aan de meubels, maar heeft niet de nadelen van dit natuurlijk product. Geweven polyester wordt geweven als katoen en heeft een ruwere wolstructuur. Omdat het materiaal licht, duurzaam, bestand tegen weer en wind en onveranderlijk is, wordt dit materiaal vooral gebruikt om zonneluifels, parasols en pergola’s te maken.

Voor een houtlook, zorgt polywood voor een perfecte houtimitatie, maar het materiaal vertoont echter niet de ongemakken van het hout onderhoud.

Metaal, nog een grote trend 2012

Een andere markante tuinmeubel trend voor de zomer van 2012 is metaal! Tuinmeubelen aluminium of tuinmeubels in roestvrij staal zijn beschikbaar in ontelbare kleuren en vormen, aangepast aan elke smaak!

Smeedijzer is ook aan een ware comeback bezig en wordt nu uitgevoerd in sobere en minder overdadige vormen. Dit sterke, duurzame en roestvrije materiaal heeft als voordeel dat het bewerkt kan worden tot mooie vormen en unieke terrasmeubelen.

Tuinmeubelen 2012, gecombineerde materialen

Een van de grote tuinmeubel trends 2012 is de combinatie van verschillende materialen als staal met glas, aluminium met teak of de combinatie van natuursteen met eender welk ander materiaal.

22/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?