TL-lampen plaatsen

TL-lampen kunnen heel wat troeven voorleggen: ze gaan lang mee, verbruiken weinig energie en zijn niet al te duur. Hoewel ze niet voor iedere ruimte geschikt zijn, blijven ze populair. Wij geven je een beknopte handleiding zodat je ze zelf kan installeren.

TL-lampen in verschillende versies

Het grootste voordeel van een TL-lamp is dat ze veel meer licht produceert dan een klassieke lamp (tot 5 keer meer). TL-lampen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en vormen. Tegenwoordig kan je echt mooie modellen in de winkel kopen. Zowel de diameter als de lengte kunnen verschillen en hebben een invloed op het vermogen en de lichtsterkte. Ook de kleur van het verspreide licht in niet altijd dezelfde.

Draden aansluiten

Om te beginnen moet je de stroom in de meterkast uitschakelen. In de aftakdoos in het plafond zie je verschillende draden zitten. Volg de handleiding en zorg ervoor dat je de juiste draden met elkaar verbindt. Gebruik een striptang om de draden te strippen en aan te sluiten. De sierkap van de aftakdoos moet je terug over het snoer schuiven.

TL-lampen plaatsen

TL-lampen moet je daarna op de juiste plaats tegen het plafond vastschroeven. De afdekkap kan je van de armatuur halen zodat je de TL-lamp gemakkelijk tussen de contactpunten kan plaatsen. Je moet ze een kwartslag draaien totdat je een klik hoort. Plaats de afdekkap tot slot weer op de TL-balk, schroef ze vast en schakel de stroom weer aan om te testen of alles werkt.

21/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?