Tips voor lui en makkelijk tuinieren

Eindelijk komen de eerste straaltjes zon eruit, eindelijk tijd voor je tuin. Tuinieren kan heerlijke ontspannend zijn, toch?

Natuurlijk als je vol verwachting aan het tuinieren gaat, leuke plantjes in de grond stopt en dan tot de vaststelling komt dat er niets van uit komt… Je zou voor minder stress krijgen. Wil jij makkelijk tuinieren, zonder al te veel werk en mét succes? Wij zetten enkele nuttige tips voor tuinieren op een rij.

Tips lui tuinieren

Om jezelf wat werk te besparen beperk je best het aantal soorten planten. Kies zoveel mogelijk voor inheemse planten en wilde vaste planten. Blijf het onkruid de baas en loop elk weekend even door je tuin om plukjes onkruid te verwijderen. Zo moet je niet op één dag heel je tuin wieden. Als je planten dicht bij elkaar plant krijgt onkruid bovendien minder kans.  Zorg er voor dat je planten altijd op de juiste plek plant. Hou dus rekening met de wensen van een plant. Zon, schaduw, vochtige of droge grond, denk goed na welke plant, waar een plekje krijgt in je tuin. Door je planten op de juiste plaats te planten is het succes van de plant verzekerd.

Een prachtig bloeiende tuin

Geef je tuin geur en kleur met de makkelijke plant Lavendel. Combineer in je tuin lavendel met Buxus, een prachtige combinatie die je tuin een mooi aanzien geeft. Plus, beide planten zijn gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast is Wolfsmelk ook een prachtige plant. In het voorjaar komen er mooie groene bloemen aan, ze lijken een beetje op de bloemen van de Hortensia. De altijd bloeiende Petunia geeft het hele jaar door een vrolijk accent aan je tuin. Daarnaast zijn dé toppers van het voorjaar bloembollen. Bovendien zijn ze gemakkelijk en goedkoop.

Planten die nooit teleurstellen

 

29/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?