‘Make over’-magie: 4 dingen die je kunt doen met restjes verf

restjes verf

Je hebt net je eetkamer of leeshoek opnieuw geschilderd en overschouwt trots het resultaat van dat harde labeur. Maar er is iets dat een beetje blijft knagen. Ondanks je zorgvuldige berekeningen – en herberekeningen en herherberekeningen – blijk je op het einde van de rit namelijk nog een pot verf over te houden. Het goedje is niet goedkoop, en je hebt de kleur met zorg gekozen, dus je zwiert je overschotje liever niet gewoon in de garage om daar stof te vergaren. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Dankzij deze tips werk je je restjes verf tot de laatste druppel op. Wat je ervoor in ruil krijgt? Dubbele winst in de vorm van subtiele interieuropfrissingen die helemaal niet veel moeite kosten.

1.     Geef je trap een facelift met restjes verf

Waarschijnlijk sta je niet te popelen om je hele trap te schilderen. Maar wist je dat je ook heel wat effect kunt sorteren door delen van je trap gericht aan te pakken? Met een restje verf geef je de leuning een nieuw kleurtje, of de bovenkant van de treden. Dat laatste is niet alleen makkelijk, maar ook slim, want dit deel van de trap krijgt het het hardst te verduren en kan wellicht sneller een nieuw laagje gebruiken.

restjes verf

2.     Barstjes in raamkozijnen doen verdwijnen

Houten raamkozijnen hebben heel wat onderhoud nodig. Als je meteen alle ramen van je huis of appartement een beurt moet geven, ben je even zoet. Voor de buitenkant heb je weinig andere opties, maar wie zegt dat je de ramen vanbinnen allemaal tegelijkertijd of allemaal in dezelfde tint moet schilderen? Je hoort ons waarschijnlijk al komen: verfrestjes zijn perfect om dat ene keukenraam in het oog te doen springen, of om het raampje in het toilet op te fleuren. Bovendien ontmoedigt die stapsgewijze aanpak minder snel, want het einde van elk schilderstaakje is meteen in zicht!

restjes verf

3.     Plinten waarop je (bijna) geen stof ziet

Als je van een strak interieur houdt, is de kans groot dat je woonkamer witte muren en witte plinten heeft. Heel mooi, maar het stoflaagje dat bij de minder ijverige huismannen en -vrouwen onvermijdelijk op die plintjes verzamelt, ontsiert de boel meteen. Met plinten in iets donkere tinten heb je dat probleem niet, dus laat die restjes verf maar aanrukken!

restjes verf

4.     Ga voor diepgang

Dat je meubelstukken een nieuw leven kunt geven door ze met de verfborstel te lijf te gaan, moeten we je niet vertellen. Maar in plaats van meteen je hele ladekast een make-over te geven, kun je ervoor kiezen om je tot de achterwanden te beperken. Zo heb je minder verf nodig en creëer je originele contrasten die de inhoud van de kast in het oog doen springen.

restjes verf

Bron: www.apartmenttherapy.com

20/06/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?