Maak komaf met ergernis nummer 1: geurhinder in de badkamer

Maak komaf met ergernis nummer 1: geurhinder in de badkamer
Bij de badkamer beeld je je geurende zeepjes of oliën in, heerlijke handdoeken en frisgewassen badjassen. Want als er één plaats is die je verfrommeld kan binnenkomen en herboren wil verlaten, dan is het je badkamer wel. Maar de realiteit is soms anders, en daar ergeren we ons blauw aan. Uit een studie van het onderzoeksbureau GfK Custom Research blijkt dat we ons op het vlak van sanitair het meeste storen aan geurhinder in de badkamer. Zo maak je er komaf mee.

Een sifon: vieze geurtjes tegenhouden

Geurhinder in de badkamer is makkelijk te vermijden door een sifon of geurafsluiter te (laten) installeren tussen het afvoergootje en de afvoerleiding. In zo’n sifon blijft altijd een beetje water staan dat als een barrière werkt tegen vieze geurtjes. Makkelijk!

Wanneer de wc de dader is…

Geurhinder badkamerAls je wc de oorzaak van de stank is, hoef je je huisgenoten niet meteen met de vinger te wijzen. Vieze geurtjes in de wc ontstaan meestal door ontluchtingsproblemen. Ook in de toiletpot zit namelijk water dat geurtjes neutraliseert door de buis af te sluiten. Maar als het water in de wc-pot te erg gezakt is, kan het zijn dat die ‘sluis’ zich opent en er rioollucht in je badkamer ontsnapt. Je kan dit ongemak perfect verhinderen door een ontluchtingspijp te laten plaatsen, die eventuele stank naar buiten afvoert via een buis.

Als het snel moet gaan: geurhinder camoufleren!

Natuurlijk is een structurele oplossing altijd het beste, maar soms breekt nood wet en wil je gewoon snel van die vieze geur af. Je gasten een wasknijper op de neus zetten als ze naar het toilet moeten, is namelijk ook weinig tactvol. Wat dan wel? Je kunt je mechanische ventilatiesysteem even op volle kracht laten draaien of met luchtverfrissers in de weer gaan. Raar maar waar: ook koffiedik slorpt geurtjes op. Een schaal van dit goedje op de vensterbank doet wonderen.   Badkamer die lekker ruikt