DIY – Maak je eigen hangmat!

Ein-de-lijk: de zomer is er. Zeg nu zelf: wat is nu heerlijker dan in de tuin chillen in een hangmat? Die kan je ook zelf maken! Met onze tips hang je in no time in de lucht.

Wat heb je nodig?

  • Een groot stuk stof. Een handdoek of laken is perfect, maar ook een jute zak of een oud gordijn kan van dienst zijn. Let op, de stof moet stevig zijn!
  • Sterk koord of touw.
  • Een naaimachine
  • Eventueel leren riempjes. Nylon of canvas is ook goed.

Een eigen hangmat op één twee drie

Materialen klaar? Dan kan je aan de slag! Om je eigen hangmat te maken kan kiezen uit twee methodes:

Methode 1: eenvoudig

Neem de stof en vouw de korte zijde dubbel om een zoom te maken. De zoom versterken met bijvoorbeeld een stuk canvas is een goed idee. Je gaat er namelijk leren lusjes aannaaien, dus het moet goed stevig zijn. Neem de leren riempjes (als je naaimachine geen leer kan bewerken zijn nylon of canvas riempjes ook goed). Knip de riempjes zodat je 18 stuks hebt, 9 voor elke korte zijde. Bevestig ze in lusjes op gelijke afstand en naai een vakje met een kruis op elk riempje. Knip het koord of touw in stukken en rijg ze vervolgens door elke lus. Een grote knoop met alle uiteinden maken en het is af!

Methode 2: nog eenvoudiger!

Neem de stof en vouw de korte zijde dubbel om een zoom te maken (die kan je opnieuw versterken met canvas). Gebruik speldjes of houd de stof recht terwijl je naait. Je kan best eerst een rechte steek zetten en er dan nog eens over gaan met een zigzag steek. Rijg er vervolgens het koord of touw door. Leg halverwege het koord of touw nog enkele stevige knopen. Klaar!

Zomer, here I come!

Nu kan je je hangmat aan twee stevige bomen of staanders (wees voorzichtig!) bevestigen en het hangmatplezier kan beginnen! Bekijk ook de foto’s nog eens voor extra inspiratie…  Nog een lekkere smoothie en een goed boek erbij… Have fun!

 

04/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?