Lentefeest of communie? Zo organiseer je het perfecte feest bij je thuis!

lentefeest

Een communie of lentefeest is een belangrijk moment voor een kind. Het is zo’n dag die niet je verjaardag is, maar waarop jij tóch het feestvarken bent. Die moet onvergetelijk worden, en dat is helemaal niet zo moeilijk! Met deze tips organiseer jij het perfecte communie- of lentefeest bij je thuis!

Kies een thema voor het lentefeest

lentefeest in de tuin

De allereerste stap, na het prikken van een datum, is het thema. Kies een leuk thema in samenspraak met het feestvarken. En wees gerust, je hoeft niet all the way unicorns of dinosaurussen te gaan. Een accentkleur of bepaalde stijl, zoals pastel of bloemen, doen het minstens even goed. Gekozen? Dan is het nu de kunst om het thema door te trekken in alles wat volgt.

Een checklist:

‘Lente’ is ook een thema! Foto bij tadaaz.be (Pinterest).

tafeldecoratie

✓ Uitnodigingen

Het gebeurt niet vaak meer, maar een lentefeest is de ideale gelegenheid om nog eens papieren uitnodigingen te versturen. De uitnodiging is ook meteen het eerste moment om een glimp van het thema prijs te geven.

Tip: Een kleine attentie bij de uitnodiging zorgt nog net voor dat beetje extra.

✓ Decoratie

Na de uitnodigingen is het tijd om aan de decoratie te denken. Ben je creatief? Dan kan je zelf aan de slag om te knutselen, maar geen paniek: ook online is er een eindeloos gamma aan feestdecoratie te koop.

Bovendien is de lente het ideale moment om ook materiaal uit de tuin te gebruiken: bloemen & groen zijn dé feestdecoratie bij uitstek (en met wat fantasie lijkt die tak echt wel op een dino ;D).

De gele veldbloemen uit de tuin passen perfect in het thema! Foto bij flyer.be (Pinterest).

✓ Food

Next up: food! Een feest is pas geslaagd als er lekker eten & drinken wordt geserveerd.

  1. Bepaal eerst de vorm: wil je werken met een buffet, gerechten aan tafel serveren of verkies je een walking dinner?
  2. Ga je zelf koken of roep je de hulp in van een professional? Een foodtruck scoort altijd op een lentefeest: cool voor de kids, handig voor jou!
  3. Stel het menu samen. Je vertrekt het best van de voeding zelf, om daarna te switchen naar het juiste thema. Zo worden appeltaartjes roosjes en veranderen groentespiesjes in knuppels.

Tip: doe zelf al wat leuke voorstellen aan je kind. Zo neem je ze mee in jouw idee & vermijd je dat er enkel snoep op het buffet verschijnt.

✓ Animatie

Vergeet ook de animatie niet! Springkastelen, knutselhoekjes, circusmateriaal… Vraag vooral aan je kind wat hij of zij leuk vindt, en kies samen. Het is ten slotte hun feest.

animatie lentefeest
Eenvoudige spelletjes hebben altijd succes! Foto bij theperfectwedding.nl (Pinterest).

Mag het iets meer zijn? Huur een photobooth of schakel een fotograaf in! Leuk voor jong & oud én een stapel sfeerfoto’s voor achteraf.

✓ Bedankjes

Last but not least: de bedankjes. Niets leuker dan een fijne herinnering om mee naar huis te nemen na een onvergetelijk feest! Sluit hier je thema af en zet het nog een laatste keer in de verf.

Deze bedankjes vinden wij alvast prachtig:

22/03/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?