Je keuken schoonmaken? 5 milieuvriendelijke producten

Keuken schoonmaken tips

Heel wat mensen halen chemische schoonmaakproducten in huis die niet milieuvriendelijk zijn. Zonde, want er bestaan duurzame alternatieven die het poetswerk perfect aankunnen. Wij zetten er alvast vijf op een rijtje die je keuken spik en spak houden.

1. Bruine zeep

Bruine zeep wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. Ook in de keuken komt ze van pas. Bruine zeep kan namelijk gebruikt worden om te ontvetten en als allesreiniger (om bijvoorbeeld koffie- of theevlekken te verwijderen). Je kunt er bovendien ook je handen mee wassen. De zeep is gemaakt van plantaardige oliën, goed afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Keuken schoonmaken tips2. Azijn

Azijn is een heel veelzijdig en milieuvriendelijk poetsproduct. Het wordt veelvuldig in de badkamer gebruikt om bijvoorbeeld kranen te ontkalken. In de keuken kun je er je waterkoker en koffiezetapparaat mee ontkalken. Hoe ga je te werk? De toestellen met onverdunde azijn vullen en gewoon aanzetten. Vergeet achteraf niet na te spoelen.

3. Soda

Ook soda wordt voor allerlei poetsklussen in het huishouden gebruikt. Het is ideaal om de keukentegels als vanouds te laten glanzen. Een kop soda aan een emmer warm water toevoegen en je kunt meteen aan de slag.

4. Allesreiniger

Wil je doeltreffend je keuken schoonmaken? Dan mag een allesreiniger, een all-in schoonmaakproduct, niet ontbreken. Niet nodig dus om verschillende producten in huis te halen om je muren, vloeren of aanrecht proper te maken. Als je de milieuvriendelijke kaart wil trekken, koop je het best een allesreiniger op basis van plantaardige bestanddelen. Dankzij een allesreiniger wordt het afvalwater ook minder vervuild.

5. Vaatwasmiddel

Wie vaatwasmiddel zegt, denk meteen aan chemische ingrediënten, kleurstoffen en detergenten die het milieu geen goed doen. Maar dat hoeft niet per se. Er zijn ook vaatwasmiddelen verkrijgbaar op basis van plantaardige grondstoffen.

 

25/01/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?