Kerst 2014 – Een alternatieve kerstboom maken & versieren

Wie heeft er ooit gezegd dat een kerstboom ook recht uit het bos moet komen. De kerstboom is een symbool van gezelligheid maar hoeft daarom geen echte boom te zijn. Door zelf een kerstboom te maken, bespaar je jezelf ook wat opkuiswerk en ben je er zeker van dat je de meest unieke kerstboom ter wereld hebt! Inspireer je hier voor je zelfgemaakte kerstboom!

Een moderne kerstboom? Die maak je zelf!

We gingen op zoek naar enkele fijne ideetjes en we weten dan ook al perfect welke boom we dit jaar zullen zetten. Fans van DIY en moderne kerstbomen kunnen alvast hun hartje ophalen en inspiratie opdoen in onderstaande fotogalerij. Welke kerstboom kies jij?

Geïnspireerd door: Pinterest

Alternatieve kerstboom met washi-tape

We zien al enkele jaren de opkomst van alternatieve kerstbomen. Je kan het zo gek niet bedenken, of er is een kerstboom mee gemaakt. Waarom maken we bijvoorbeeld eens geen kerstboom met washi-tape? Dat dacht ook Thyme is honey ervan! We lieten ons inspireren door haar alternatieve kerstboom. Zo ga je te werk.

Zoek een lege muur uit en plak enkele lijnen washi-tape onder elkaar, beginnend met een smalle lijn en eindigend met een brede lijn. Onderaan kan je met groene of bruine tape de stam vormen. Aan iedere lijn washi-tape kan je een stuk touw bevestigen en/of een slinger. Aan ieder touwtje of iedere slinger kan je vervolgens met fotoclips alle kerstkaartjes bevestigen

De houten kerstboom

De houten kerstboom is nog zo’n fijn alternatief. Tegenwoordig worden ze ook al verkocht door verschillende interieurshops maar je kan ze perfect zelf maken. Met twijgjes, takken, brandhout, gerecycleerd steigerhout of door planken op maat te zagen. Wie wat handig is (of een Handige Harry in huis heeft) en een decoupeer- of figuurzaag bij de hand heeft, kan zijn fantasie werkelijk de vrije loop laten!

Om je alvast op de juiste weg te zetten, hebben we enkele alternatieve houten kerstbomen voor je verzameld.

Geïnspireerd door: Notonhighstreet, Pinterest
06/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?