Je woning opknappen in een weekend: vier gouden tips!

Met een lang weekend voor de boeg is er weer veel tijd om enkele dringende klusjes in huis eindelijk af te werken! Gun de doe-het-zelver in je vrij spel en begin eraan! Je woning opknappen was nog nooit zo leuk!

Je zult versteld staan over wat je kunt doen in een weekend. Zeker als je een lang weekend voor de boeg hebt, kun je echt bergen verzetten! De truc is om je lijst niet té lang te maken. Zo kom je alvast niet voor teleurstellingen te staan als niet alles volgens plan verloopt. Met deze vier karweien ben je twee dagen zoet.

Schilder de voordeur

Een gemakkelijke karwei om de dag te beginnen … Zeker na een warme zomer met veel zon kan je voordeur best een likje verf verdragen. Het is geen moeilijke job en al helemaal geen intensieve. Waar wacht je dan nog op?! Trakteer je woning op een facelift!

Verlucht je gazon

Het is nodig om je gazon wat aandacht te schenken, vlak voor de vrieskou inzet. Het eerste werkje? Verluchten! Maak de grond wat los door er met een riek in te prikken. Op die manier kunnen alle voedingsstoffen zich opnieuw goed verspreiden en is je gazon klaar voor de winter!

 

Schuur je oprit

Een arbeidsintensief werkje, maar wel een waar je nog lang plezier aan zult beleven! Neem tuinslang (of hogedrukreiniger) en schuurborstel ter hand en ga je oprit te lijf. Verwijder mos, aarde en ander vuil met de tuinslag en schuur alles los. Je oprit ziet er na zo’n beurt weer als nieuw uit en dat de ganse winter lang! Wedden dat je je geweldig zult voelen achteraf?

 

Zorg voor licht aan de voordeur

Nu de dagen serieus korter worden merk je pas hoe donker het ’s avonds is. Als je bezoek amper de weg naar de voordeur weet te vinden, is het geen slecht idee om met goedgekozen buitenverlichting de boel wat op te vrolijken. Dat ziet er meteen een pak fraaier uit … en bovendien veiliger!

01/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?