Je muur afwerken met decoratieve wandpanelen

Traditioneel werk je de muren van je woning af met een leuk behangpapier of verf je de muur in een bijpassende kleur. Maar heb je al gehoord van decoratieve wandpanelen? Geef je muren een extra accent en kleef enkele decoratieve wandpanelen!

DIY: Zelf een uniek accent leggen met decoratieve wandpanelen

Ben je op zoek naar een betaalbaar alternatief om je muren een uniek accent te geven? Werk de wanden dan af met decoratieve wandpanelen. Je hebt ze in alle maten en kleuren en ze bieden een uitstekend en vooral betaalbaar alternatief voor de (meestal dure) design afwerkingen.

Decoratieve wandpanelen zelf plaatsen

Zelf decoratieve wandpanelen plaatsen is geen veeleisende klus. Je kan de wandpanelen met of zonder een voeg tegen de muur bevestigen. Indien je voegruimte voorziet, blijft de achtergrond van de muur goed zichtbaar, waardoor de panelen optisch losstaan van de muur. Heb je liever een volledig geïntegreerd geheel? Dan kan je ze tegen elkaar plaatsen, zodat de achtergrond niet meer zichtbaar is. Eens een keuze gemaakt, kan je zelf aan de slag:

  • Stel met een laser de plaats van de eerste tegel af. Zo ben je zeker dat de eerste tegel volledig recht wordt gekleefd.
  • Vervolgens neem je de montagekit om de wandpanelen tegen de muur te kleven.
  • Gebruik een kit die snel hecht, zo voorkom je dat de tegels wegschuiven. Let ook op de ondergrond. Indien je de wandpanelen gaat monteren op een gipskartonwand, dan heb je een montagekit nodig die geschikt is voor een poreuze ondergrond. Ga je de panelen monteren op een andere ondergrond? Gebruik dan steeds de bijhorende montagelijm.
  • Nu je decoratieve wandpanelen hebt geplaatst, kan je de voegen eventueel nog afwerken met een kit. Maar door de voegen juist leeg te laten, creëer je een unieke en speelse afwerking!
27/09/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?